Business Hi-Tech

Apple, atacat pe propriul teren - computerul Mac

11.01.2005, 00:00 21

Compania americana Blinkx a anuntat ca va lansa un motor de cautare pe hard disk destinat computerelor Mac, intrand astfel in competitie chiar cu fabricantul acestor calculatoare, compania Apple.
Blinkx a lansat anul trecut propriul motor de cautare pentru computerele pe care ruleaza Windows, moment in care conducerea companiei a anuntat ca a inventat un algoritm de cautare mai performant decat cele folosite de gigantii Yahoo si Google. "Sper ca intr-o buna zi oamenii sa ajunga sa foloseasca termenul Blinkx asa cum este azi folosit cuvantul Google, ca un sinonim al verbului a cauta", declarase in luna septembrie unul dintre fondatorii Blinkx.
Acum, Blinkx a reusit sa o ia inaintea Apple cu aplicatia gratuita de cautare pe hard diskurile Mac-urilor, scrie publicatia online NewsFactor.com. Apple a creat deja cateva unelte de cautare pentru computerele sale, insa o versiune mai completa este asteptata odata cu viitoarea versiune a sistemului sau de operare, supranumita "Tiger".
Desi Apple si Blinkx intra in competitie pentru crearea unui soft de cautare cat mai bun pentru utilizatorii de Mac-uri, analistul IDC Roger Kay este de parere ca pe piata e loc destul pentru amandoua companiile.
"Apple face tot ce poate pentru a-si imbunatati produsele, dar e greu sa rezolvi singur toate problemele pentru o platforma software", a spus el, dand exemplu "lumea Windows", unde in afara de Microsoft exista o multime de alti dezvoltatori activi de software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO