Business Hi-Tech

Apple intra in vizorul autoritatilor americane dupa ce a interzis aplicatiile iPhone realizate pe platforma de programare Flash

04.05.2010, 14:29 23

Producatorul Apple, care o data cu lansarea pe piata a nouluisistem de operare iPhone 4.0 a interzis toate aplicatiile realizatepe platforma de programare Flash, ar putea avea probleme cuautoritatile americane.

Astfel, surse apropiate situatiei si citate de New York Post au declarat ca DepartamentulJustitiei si Comisia Federala de Comert din SUA negociaza caredintre cele doua institutii va incepe o ancheta anti-trust cuprivire la aceasta problema.

In urmatoarele zile, autoritatile de reglementare americane voranuntat care agentie va lansa ancheta impotriva Apple, analizand ince masura noua politica - prin care compania permite pentru iPhonesi iPad doar aplicatii realizate cu programele puse la dispozitiede Apple - va afecta piata concurentiala prin fortareaprogramatorilor de a alege doar anumite platforme deprogramare.

Apple a argumentat eliminarea aplicatiilor realizate cu Flashprin faptul ca aceste aplicatii sunt mari consumatoare de resursesi pot duce la blocarea device-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO