Business Hi-Tech

Apple vs. Adobe: De ce este mai putin important ca utilizatorii iPad nu pot vedea clipurile in format Flash

Apple vs. Adobe: De ce este mai putin important ca utilizatorii iPad nu pot vedea clipurile de pe YouTube?
02.05.2010, 17:55 25

Intr-o insemnare postata saptamana aceasta, CEO-ul Apple, SteveJobs, a dat o replica criticilor referitoare la lipsa pe iPad asuportului pentru aplicatii Flash argumentand ca noua generatie declipuri video vor fi disponibile intr-un format nou, care poate fivizualizat de gadgetul lansat recent de companie, scrie CNN Money.

Cei care au criticat iPad-ul sustin ca 75% din clipurile videopostate pe internet sunt codate in format Flash. "Ceea ce nu spuninsa", noteaza Jobs "este ca aproape toate aceste clipuri suntdisponibile intr-un format mai modern, H.264, suportat de iPad siiPhone.

"Aproape toate" este o formulare putin cam trasa de par, insa unstudiu recent arata ca tendinta este in aceasta directie.Encoding.com, companie care realizeaza studii pentru o varietate decompanii, printre care MySpace si MTV Network, a realizat o analizade formatu pe circa 5 milioane de clipuri video postate anul trecutpe internet. In ultimele patru trimestre, formatul H.264 a urcat dela 31% din total, la o reprezentare de 66% si constituie acummajoritatea. In acelasi interval, formatele Flash, reprezentate deFlash VP6 si FLV au cumulat doar 26% din toate clipurile, fata de69% in urma cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24