Business Hi-Tech

Apple poate citi mesajele trimise pe serviciul de mesagerie instantă iMessages

Apple poate citi mesajele trimise pe serviciul de...

Autor: Ioana Nita

20.10.2013, 20:12 621

Gigantul american Apple poate decripta la cererea guvernului mesajele trimise prin serviciul de mesagerie instantă iMessages şi prin serviciul Face Time, care permite efectuarea apelurilor video, susţine o companie de securitate din Franţa, citată de publicaţia The Telegraph.

La începutul acestui an, reprezentanţii Apple au asigurat utilizatorii că „toate conversaţiile de pe iMessages şi Face Time sunt protejate prin criptare, astfel încât conţinutul acestora să nu fie cunoscut decât de expeditor şi de destinatarul mesajului, Apple neputând să decripteze aceste date”. Însă compania franceză Quarkslab susţine că „Apple poate citi mesajele dacă vrea sau dacă i se solicită din partea guvernului”.

Cercetătorii de la Quarkslab au explicat că nu există nicio dovadă că mesajele sunt decriptate de Apple sau de către guvern, însă acest lucru este posibil. Apple a făcut anunţul cu privire la criptarea mesajelor de pe cele două servicii ale sale după cazul Edward Snowden, care a făcut publice informaţii din interior ale Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO