Business Hi-Tech

Aproape jumătate din persoanele care se joacă pe PC, telefon şi tabletă sunt femei

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

01.09.2014, 00:00 72

Dezvoltatorii jocurilor pentru PC-uri, smartphone-uri şi tablete,  o industrie estimată să genereze anul acesta vânzări de 100 miliarde de dolari, îşi îndreaptă tot mai mult atenţia către comunitatea jucătorilor de sex feminin, care este într-o continuă creştere, potrivit statisticilor americane citate de publicaţia The Wall Street Journal.

În prezent, circa 48% din persoanele din SUA care se joacă pe calculator sau pe dispozitivele mobile sunt femei, conform unui studiu publicat recent de Asociaţia dezvoltatorilor de software de divertisment (Entertainment Software Association-ESA) realizat pe un eşantion de 2.200 de gospodării din SUA. În 2010, femeile reprezentau 40% din totalul populaţiei americane care se juca pe calculator.

Mai mult, în prezent femeile cu vârste peste 18 ani au o pondere mai mare în totalul populaţiei jucătorilor din SUA decât baieţii sub 18 ani, potrivit aceluiaşi studiu. Numărul tot mai mare de jucători de sex feminin vine ca urmare a creşterii popularităţii jocurilor de pe dispozitivele mobile care s-au dezvoltat odată cu explozia vânzărilor de smartphone-uri şi tablete la nivel global, conform reprezentanţilor dezvoltatorilor de jocuri.

„Observăm o creştere majoră şi rapidă a jucătorilor de sex feminim, indiferent de tipul jocului”, a spus Fredrik Rundqvist, care se ocupă de dezvoltarea jocurilor la compania franceză Ubisoft. În România, Ubisoft este liderul industriei de gaming atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri - 27 mil. euro în 2013 -, cât şi al numărului de angajaţi - peste 1.000 în 2013. În total, cei mai mari cinci jucători din industria locală de gaming - Ubisoft, Electronic Arts, Gameloft şi King - au avut anul trecut afaceri de circa 67 mil. euro, acaparând astfel circa 80% din piaţă, potrivit estimărilor Romanian Game Developers Association (RGDA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO