Business Hi-Tech

Ascenta si-a bugetat 10 mil. euro

28.02.2008, 17:51 14

Ascenta, divizia de consultanta IT si solutii software a Softwin, estimeaza venituri de aproximativ 10 mil. euro pentru anul fiscal curent, care se va incheia pe 31 martie.
Oficialii companiei si-au propus ca obiectiv pentru anii urmatori un ritm anual de crestere intre 20% si 40%.
Acesta reprezinta primul an financiar in care Ascenta raporteaza veniturile independent de Softwin.
Divizia de consultanta urmeaza sa se desprinda juridic de grup si sa devina companie independenta anul acesta.
"Cel mai probabil, desprinderea se va face in 2009, iar 2010 este termenul de listare la bursa", a declarat Horatiu Berdila, directorul comercial al Ascenta.
El a precizat ca sectorul public genereaza 22% din veniturile diviziei, in timp ce sectorul financiar acopera 40%. Obiectivul companiei pentru sfarsitul anului 2009 este ca sectorul public sa aduca 35-40% din venituri.
Ascenta are in prezent circa 100 de salariati si angajeaza lunar 10-15 persoane noi, Berdila estimand ca personalul s-ar putea dubla pana la sfarsitul anului.
Divizia a demarat ieri un program de pregatire a 25 de consultanti pentru certificare SAP, in cadrul unui proiect european cu buget de 94.630 de euro, dintre care 79,2% reprezinta fonduri PHARE nerambursabile.
Proiectul va fi realizat impreuna cu compania germana de instruire WBS Training.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO