Business Hi-Tech

Asesoft Distribution simte că se dezgheaţă cererea

Asesoft Distribution simte că se dezgheaţă cererea

Autor: Magraon Andreea

07.10.2010, 23:56 31

Retailerii au transmis comenzi "importante" de produse IT&Cpentru ultimul trimestru al anului, semn că se aşteaptă la ocreştere semnificativă a vân­zărilor, spune Răz­van Ziemba,directorul ge­neral al Asesoft Dis­tribution, cel mai maredistribuitor IT&C de pe piaţa locală.

"Asistăm la comenzi şi planuri semnificative pentru sfârşitulanului. Zona de retail se aprovi­zionează, ceea ce în­seam­­nă căse aşteaptă la vânzări importante spre finele lui 2010", a declaratZiemba pentru ZF.

El susţine că în acest an piaţa locală de distribuţie va creşte cu10-15% în condiţiile în care achiziţiile de produse IT au începutsă se dezgheţe. Asesoft Distri­bution, parte a grupului Asesoft,controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, estimează afaceri de144 de milioane de euro în acest an, în creştere cu 30% faţă de2009.
În al treilea trimes­tru compania a înre­gistrat deja o creştere de30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi 20% în plusfaţă de al doilea trimestru.
Cele mai vândute produse din portofoliul com­pa­niei suntnote­book-urile, care au o cotă de 20%, urmate de proce­soare,monitoare şi plăci de bază, a mai spus şeful Asesoft Distribution.Firma are în prezent peste 2.500 de clienţi.

AFACERI DE LA ZERO