Business Hi-Tech

Astral a alocat 1,5 milioane de dolari pentru marirea capacitatii retelei de date

14.07.2005, 18:06 18

Furnizorul de servicii integrate de comunicatii Astral Telecom a investit peste 1,5 milioane de dolari (1,23 milioane de euro) pentru o serie de echipamente care vor spori capacitatea retelei de date a companiei, care deserveste serviciile de Internet si telefonie.

Operatorul a ales o solutie tehnologica furnizata de compania israeliana ECI Telecom, care permite realizarea unui trafic de date in reteaua metropolitana a companiei (backbone) la viteze de 10 Gbps. Cu alte cuvinte, reteaua Astral este pregatita pentru un numar mai mare de clienti.

Tehnologia ECI permite cresterea capacitatii retelei Astral pe masura ce creste si numarul de clienti si traficul realizat.

"Astral s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii doi ani. Implementarea platformei este rezultatul evolutiei noastre si a clientilor nostri, a caror cerere pentru cresterea capacitatilor furnizate s-a dublat", a declarat directorul general al Astral Telecom, Aurel Costea.

El a adaugat ca, o data cu finalizarea acestei etape in dezvoltarea retelei, Astral Telecom se pregateste sa lanseze serviciul de televiziune digitala in toate orasele mari unde compania este prezenta.

"Serviciile noastre de Internet de mare viteza (broadband) pot beneficia de acum de o capacitate suplimentara, astfel incat sa putem atrage in retea un numar cat mai mare de noi clienti", a mai precizat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO