Business Hi-Tech

Bădulescu (PDL): E „aberant“ ca toţi banii de la licitaţia din telecom să meargă la agricultură

Bădulescu (PDL): E „aberant“ ca toţi banii de la licitaţia din telecom să meargă la agricultură

Autor: Adrian Seceleanu

31.08.2012, 00:01 139

Agricultura are nevoie de sprijin guvernamental în condiţiile dificile provocate de secetă, însă decizia cabinetului Ponta de a transfera toţi banii care urmează să fie obţinuţi din vânzarea de licenţe de telefonie mobilă către acest domeniu este "aberantă", a declarat pentru ZF deputatul PDL Adrian Bădulescu (foto), membru şi secretar al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

"Cabinetul Ponta ar trebui să condiţioneze alocarea de bani de la buget de anumite performanţe în anii viitori, de realizarea de asigurări sau chiar să solicite returnarea acestora într-un interval de timp. Alocarea acestor sume din banii obţinuţi din vânzarea de licenţe de comunicaţii mobile mi se pare aberantă în condiţiile integralităţii ei, nu poţi să omori un domeniu pentru a-l susţine pe celălalt", a spus Bădulescu.

"Este evident că cea mai mare parte din suma obţinută din vânzarea licenţelor de comunicaţii mobile ar trebui reinvestită în acest domeniu, având în vedere factorul de multiplicare a sumelor investite în domeniul IT&C, precum şi faptul că investirea de bani în acest domeniu are rezultate şi în dezvoltarea altor ramuri economice", a adăugat el.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că toţi banii care vor fi încasaţi în acest an din cea mai mare vânzare de licenţe de comunicaţii mobile din istoria României - aproximativ 200 mil. euro - vor fi cheltuiţi integral pentru agricultură şi ajutoare pentru fermierii afectaţi de secetă şi nu pentru proiecte de IT&C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO