Business Hi-Tech

Bataie pe tarife si pe piata de servicii internet

Bataie pe tarife si pe piata de servicii internet

Click pentru imaginea intreaga

11.07.2007, 19:08 21

Compania UPC Romania, cel mai mare operator de cablu TV de pe piata locala, a lansat ieri doua noi abonamente de acces la internet - la tarife mai mici decat cele existente pana in prezent in oferta sa - si a anuntat reducerea cu 10 lei a tarifului pentru pachetele combinate de internet si telefonie.
UPC Starter costa 20 de lei/luna si asigura transferul fisierelor cu o viteza de pana la 768 Kbps, in timp ce la abonamentul UPC Light viteza de download (descarcare fisiere) urca pana la 1,5 Mbps pentru 30 de lei/luna. Cele doua abonamente se adauga la portofoliul actual al UPC Romania, care include abonamentele Standard (3 Mbps viteza de download) si Ultra (6 Mbps viteza de download). In cazul abonamentului Standard, operatorul a marit viteza de transfer al datelor de la 1 Mbps la 3 Mbps, iar pretul a ramas neschimbat. Potrivit propriilor date, UPC Romania are 135.000 de clienti de internet.
"Lansarea abonamentelor de internet cu viteze mai mici este un raspuns la reactia clientilor nostri, avand in vedere ca am identificat o baza de clienti care au nevoie de astfel de servicii. In acest moment, prin abonamentele de internet pe care le oferim, cu viteze de la 768 Kbps la 6 Mbps, acoperim intreaga plaja de clienti", a declarat pentru ZF Raluca Milin, director de marketing si vanzari al UPC Romania. Compania a anuntat de asemenea reducerea cu 10 lei a tarifului lunar pentru pachetele de telefonie si internet, dupa doua luni de la lansarea acestora. Astfel, pachetul Familia, care include acces la internet si telefonie fixa cu apeluri gratuite si nelimitate in orice retea fixa in afara orelor de varf, costa acum 40 de lei (fara TVA), iar pachetul Activ costa acum 70 de lei (fara TVA). Pachetul Activ include in plus convorbiri gratuite si nelimitate in orice retea fixa indiferent de palierul orar.
"Este vorba despre o oferta promotionala pentru clienti, valabila pe perioada verii, prin care oferim o reducere de 10 lei la pachetele cu internet si telefonie. In urma reactiei clientilor nostri, vom analiza posiblitatea extinderii acestei promotii dupa 10 septembrie, pana la sfarsitul anului", a spus Raluca Milin.
Miscarea UPC vine in contextul in care compania isi disputa cu Romtelecom si RCS&RDS piata locala de telefonie fixa, internet si televiziune - in ultimele luni companiile anuntand reduceri de tarife sau abonamente cu noi servicii - pe fondul unei concurente puternice intre cei trei jucatori, la care se adauga si presiunile exercitate de operatorii de telefonie mobila si retelele de cartier. Romtelecom a lansat de asemenea recent un abonament cu convorbiri gartuite si nelimitate in propria retea si a redus cu 50% tarifele pentru serviciile la internet.
O pozitie puternica pe piata detine si RCS&RDS, singurul operator care ofera acces la internet sau telefonie independent de abonamentul la cablul TV. RCS&RDS are in oferta un abonament de telefonie fixa care include minute gratuite catre Romtelecom si pentru care nu percepe nicio taxa lunara pentru clientii de cablu TV sau internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO