Business Hi-Tech

Baterie pe baza de zahar

10.09.2003, 00:00 34

Cercetatorii de la Universitatea Amherst din Masschusetts au izolat o bacterie care poate produce curent electric din zahar. Descoperirea ar putea conduce la realizarea unor noi tipuri de baterii pentr telefoanele mobile.
Teoretic, consumand numai o cana mica de zahar, o astfel de baterie ar putea tine aprins un bec de 60W timp de 17 ore, insa specialistii spun ca dispozitivul realizat de ei nu este inca testat indejuns pentru a fi folosit pe scara comerciala. "Avem inca probleme cu producerea unui voltaj destul de mare si nu vrem sa dam impresia ca este vorba de un film SF in care bagi o banana in telefon si acesta porneste", a explicat unul dintre cercetatori. Anuntul vine intr-un moment in care tot mai multi producatori IT se gandesc la asa numitele "fuel cells" pentru realizarea unor baterii cat mai puternice. Recent, NEC si Toshiba au anuntat realizarea de laptopuri cu baterii pe baza de metanol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO