Business Hi-Tech

BenQ anunta ?cel mai rapid monitor din lume"

10.09.2004, 00:00 15

Compania BenQ, producatoare de echipamente electronice digitale, a lansat pe piata romaneasca un nou monitor pe cristale lichide (LCD) cu timp de raspuns ultra-rapid, de 8 milisecunde, ceea ce il face monitorul LCD cu cel mai scurt timp de raspuns din lume, conform reprezentantilor companiei.



Timpul de raspuns reprezinta intervalul necesar pentru reimprospatarea (refresh-ul) intregii imagini afisate pe display. Un timp de raspuns de 8 milisecunde este echivalent cu 125 de refresh-uri pe secunda.
Noul monitor, care se numeste BenQ FP71E+, are o diagonala de 17 inci, rezolutie de 1.280 x 1.024 pixeli, si afiseaza o imagine cu o claritate sporita, datorita ratei de contrast de 600:1, spun oficialii companiei. Anterior, BenQ oferise monitoare cu timp de raspuns de 12 milisecunde, modele care au fost apoi perfectionate folosind tehnologia proprie Intrinsic Property II.
Monitorul incorporeaza de asemenea tehnologia Senseye, care imbunatateste managementul de culoare, al contrastului si al luminozitatii. Display-ul este optimizat pentru vizionarea filmelor, a imaginilor si a jocurilor, au adaugat reprezentantii companiei producatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO