Business Hi-Tech

Best Computers: Bucurestiul este acoperit, atacam provincia

15.08.2001, 00:00 45



In primele sase luni ale anului, compania Best Computers a inregistrat o cifra de afaceri de 2,6 milioane de dolari, cu aproximativ 55% mai mare decat cea obtinuta in perioada similara din 2000, a declarat pentru Ziarul Financiar Robert Coman, presedintele grupului de firme. Profitul nu a fost dezvaluit.

Pana la sfarsitul anului, "facem demersuri pentru cucerirea provinciei", a mai spus Coman, prin aceasta intelegandu-se deschiderea a doua magazine in tot atatea orase mari ale tarii.

Dimensiunile acestora vor fi comparabile cu magazinul pe care Best Computers l-a deschis anul trecut in interiorul complexului Unirea din Bucuresti.

In urmatorii 2-3 ani, compania intentioneaza sa fie prezenta in zece orase mari cu cate un super-magazin de calculatoare.

"Deocamdata Bucurestiul este din punctul nostru de vedere. Ne situam pe locul al treilea la retail in capitala si putem spune ca nu dorim prima sau a doua pozitie cu orice pret. Preferam sa asiguram companiei sanatate financiara decat sa deschidem zece magazine in Bucuresti ale caror cheltuieli sa nu le putem acoperi", au mai spus oficialii.

"Primul semestru al acestui an a fost o perioada de evolutie, de consolidare a firmei, o perioada de acumulari financiare pentru proiectele viitoare", a precizat sursa mentionata. Tot in primul semestru a fost pus la punct si site-ul firmei operational la adresa www.bestcomputers.ro si care acum functioneaza ca o casa de comenzi.



Gameshop.ro: de la doua comenzi pe saptamana, la zece pe zi

De succes s-a dovedit a fi si site-ul www.gameshop.ro al firmei Best Distribution (detinuta de acelasi actionariat ca si Best Computers), cel mai mare importator de jocuri pentru computere si console din Romania, dupa cum declara oficalii companiei.

Daca in prima saptamana de la lansarea sa, magazinul online de jocuri pe calculator a primit numai doua cereri pentru livrarea de jocuri acum a ajuns sa inregistreze "cam zece comenzi pe zi si numarul este in crestere", dupa cum declara conducerea firmei.

"Avand in vedere ca jocurile originale pe computer sunt o marfa dificil de vandut putem spune ca site-ul este un mare succes", au adaugat oficialii citati.

Aproximativ 90% din clientii magazinului virtual nu sunt bucuresteni, lucru care se explica prin accesul mult mai mare pe care locuitorii din capitala il au la astfel de produse.

Una dintre neplacerile, poate chiar singura, cu care se confrunta site-ul sunt comenzile facute a€oin gluma". De la infiintarea magazinului si pana in prezent, falsele comenzi sau "glumitele" (in opinia autorilor lor) au reprezentat cam 5% din numarul total al cererilor.

Comertul electronic in Romania este impiedicat insa de inexistenta mijloacelor moderne de plata. Nici o banca nu ofera posibilitatea ca un client sa plateasca online prin carte de credit fara a fi nevoit sa se deplaseze la ghiseul institutiei pentru ca datele de pe card sa-i fie verificate, mai spun oficialii firmei.

"In viitorul apropiat vom oferi spre vanzare si jocuri pentru console, in speta pentru PlayStation, PlayStation2 si Gameboy Colour si Advance precum si accesorii hardware pentru jocuri (joystick-uri, gamepad-uri etc). Gameshop.ro va include si o rubrica cu produse promotionale (tricouri, sepci, postere)imprimate cu diverse scene sau personaje din jocurile vandute pe site", au mai dezvaluit sursele citate.

Compania mai este implicata intr-un mare proiect de e-commerce ale carui detalii nu au putut fi inca dezvaluite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO