Business Hi-Tech

Bill Gates: Internetul are nevoie de imbunatatiri

05.07.2005, 18:09 13

Desi majoritatea utilizatorilor sunt foarte impresionati de tehnologia de cautare online existenta astazi, aceasta trebuie imbunatatita semnificativ pentru a face fata exigentelor viitoarei generatii de gadgeturi electronice, a declarat presedintele Microsoft, Bill Gates, in cadrul unei conferinte organizate in Singapore.

Gates a vorbit in fata unei asistente de peste 7.000 de persoane despre cum se va schimba rolul tehnologiei intr-o lume viitoare, populata de echipamente portabile inteligente si conectate in permanenta la Internet, relateaza ZDNet.com.

"Informatia va fi disponibila oriunde mergeti datorita dezvoltarii extraordinare a retelelor wireless (in birouri si spatii publice). Asta inseamna ca atunci cand luati laptopul cu dumneavoastra, sunteti instantaneu conectat", a spus Gates. "Echipamentele portabile vor deveni tot mai mici si se vor transforma in gadgeturi de buzunar, cu care puteti comunica folosind fie stiloul si cerneala, fie tastatura."

Insa Internetul, ca si motoarele de cautare, mai are nevoie de multe imbunatatiri. "Internetul este atat de popular astazi incat e clar ca trebuie sa facem tot posibilul pentru a-l face sa evolueze. Doar n-o sa aruncam totul la gunoi si s-o luam de la zero", a spus el. "Oamenii sunt foarte impresionati de nivelul de performanta la care au ajuns motoarele de cautare, insa tehnologia este destul de slaba fata de cum ar trebui sa fie", a mai spus el, adaugand ca tehnologia ar trebui sa le permita utilizatorilor sa navigheze online si sa gaseasca informatiile dorite mai usor.

Dupa cum era de asteptat, Gates s-a referit si la rivalitatea in crestere dintre producatorii de software comercial, cum este si Microsoft, si cei de aplicatii open-source (programe ce pot fi folosite de regula gratuit si care pot fi modificate de oricine pentru a fi imbunatatite), comenteaza ZDNet.

"Nu suntem impotriva open-source, insa e important de recunoscut faptul ca atunci cand cumperi software, scopul principal este sa-ti rezolvi problemele cu el." Reprezentantii companiilor vor observa ca Microsoft ofera o "mai buna ecuatie valorica", daca analizeaza situatia "cu mintea deschisa", a mai spus Gates.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO