Business Hi-Tech

Brasovenii de la Deuromedia stiu sa creasca profitul cu 400%

13.08.2001, 00:00 43



Compania de soft Deuromedia Brasov a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri de 36,3 miliarde lei si un profit net de 657,6 milioane lei, a declarat Cristian Giuglea, PR manager in cadrul companiei.

"Cifra de afaceri a crescut cu 186% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul net a inregistrat o crestere de 400%. Ponderea activitatii de dezvoltare software in totalul cifrei de afaceri a fost de 96%", a precizat Giuglea.

Pentru acest an, compania isi propune sa devina unul dintre principalii dezvoltatori de platforme de transmisie digitala prin satelit, in sistem multicast, si sa majoreze functionalitatea platformei Deuromedia in zona serviciilor de televiziune interactiva.

Se va acorda o importanta deosebita introducerii aplicatiilor de receptie pe arhitectura Multimedia Home Platform (MHP), care va permite dezvoltarea unui set de aplicatii si functii comune pentru PC-uri, PDA-uri (Personal Digital Assistant) si alte dispozitive de receptie.

Clientii principali ai companiei sunt Deuromedia GmbH (Germania), Mirae Online (Coreea de Sud) si Deutsches Friseur Fernsehen (Germania).

Proiectele companiei au fost realizate in colaborare cu parteneri strategici din Europa cum ar fi Gilat Satellite Networks Ltd (Israel), SES Multimedia (Luxemburg), producatorii de placi DVB (Digital Video Broadcast) Philips, Technotrend si Broadlogic (Germania), canalul de televiziune ZDF si BetaResearch, divizia de cercetare-dezvoltare a companiei Kirch Gruppe (Germania).

Deuromedia are ca obiect principal de activitate dezvoltarea de aplicatii software multimedia pentru transmisia si receptia in banda larga intre calculatoare prin intermediul satelitilor, retelelor de cablu TV sau liniilor telefonice, bazate pe protocolul TCP/IP.

In paralel firma ofera si servicii de Internet, fiind Internet Service Provider. Deuromedia Brasov este compartimentul de cercetare-dezvoltare al firmei Deuromedia GmbH, unul din liderii mondiali in domeniul solutiilor software pentru transmisii in banda larga (broadband).

Firma are peste 150 de angajati, o parte dintre acestia fiind certificati Microsoft si Borland. Aplicatiile companiei se adreseaza in principal firmelor care doresc sa joace rolul de Internet Service Provider si vor sa ofere transmisii de date punct-multipunct, actualizari baze de date, corporate training, solutii point of sale si televiziune interactiva.

Deuromedia SRL Brasov este o societate romano-germana si are un capital social de 13,9 miliarde lei, actionarul majoritar fiind detinut de Deuromedia GmbH (Germania). In 2000, compania a inregistrat un profit de 165,6 milioane lei la o cifra de afaceri de 37,4 miliarde lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO