Business Hi-Tech

Brinel: Peste 30% din produsele IT vor fi vandute ca servicii

Brinel: Peste 30% din produsele IT vor fi vandute ca servicii

Marcel Borodi, presedintele grupului de companii Brinel: Daca pentru Brinel anul precedent s-a caracterizat prin investitii in forta de munca, intrarea pe segmente noi de piata si prin achizitionarea firmei de software Promedia din Sibiu, in 2008 ne propunem consolidarea pozitiei companiei pe piata si derularea unor investitii de aproximativ doua milioane de euro.

09.06.2008, 20:04 27

Grupul clujean de companii IT Brinel, cu activitati in asamblarea si distributia de PC-uri, dezvoltarea de soft si furnizarea de solutii IT a inregistrat in primele trei luni din acest an o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, in crestere cu 37% fata de perioada similara a anului 2007. Conducerea Brinel estimeaza ca va realiza in primul semestru din acest an vanzari totale de 14 mil. euro, astfel ca pana la finele lui 2008 cifra de afaceri a grupului clujean sa depaseasca valoarea de 33 mil. euro, comparativ cu nivelul de 25 mil. euro inregistrat anul trecut.
"Daca pentru Brinel anul precedent s-a caracterizat prin investitii in forta de munca, intrarea pe segmente noi de piata si prin achizitionarea firmei de software Promedia din Sibiu, in 2008 ne propunem consolidarea pozitiei companiei pe piata si derularea unor investitii de aproximativ doua milioane de euro", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, presedintele Brinel si actionarul majoritar al firmelor din grup.
Anul trecut, compania si-a bugetat acelasi nivel de investitii pentru achizitii de companii, imobile si echipamente.
Investitile din acest an vor fi directionate in achizitionarea unor companii de servicii si software in domeniul aplicatiilor si infrastructurii hardware.
Borodi estimeaza ca pana la finele primului semestru din acest an se vor realiza aproximativ 45% din obiectivele stabilite pentru anul in curs.
Grupul Brinel deruleaza in prezent activitati de asamblare de computere sub brandul Alpis, distributie de componente IT, implementarea de solutii de business (hardware si software) si servicii IT.
"Daca vorbim de produse, cu siguranta nevoia de comunicare si de conexiune online este tot mai des evidentiata, piata de servicii este in continua crestere, iar, potrivit estimarilor noastre, in urmatorii ani majoritatea companiilor vor externaliza o parte a serviciilor interne IT, ajungandu-se probabil ca peste 30% din produsele IT sa fie vandute ca servicii", a precizat Borodi.
Conform reprezentantilor Brinel, in cadrul industriei IT din Romania, judetul Cluj ocupa pozitia a doua din punct de vedere al rezultatelor financiare si al investitiilor, interesul pentru aceasta regiune fiind mult prea mare in comparatie cu disponibilitatea de resurse calificate care sa permita cresterea acestui domeniu.
Compania are in prezent peste 500 de clienti, printre care Mol, Ursus, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Lek, Terapia Ranbaxy, Aviva, UPC, GSK.
Brinel desfasoara activitati in cadrul sediului central din Cluj-Napoca si al birourilor din Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Oradea, firma detinand o retea de 40 de parteneri la nivel national.
Prima companie din cadrul grupului Brinel, firma Net Brinel S.A., si-a inceput activitatea in anul 1991 la Cluj-Napoca, avand ca principal domeniu de activitate furnizarea de solutii IT prin integrarea de software, hardware si comunicatii.
Grupul Brinel are in prezent 160 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO