Business Hi-Tech

Camera web te priveste in ochi

01.07.2004, 00:00 25

Mesageria online, popularizata de programe gen MSN, Yahoo Messenger sau ICQ, ar putea deveni mult mai interesanta daca o noua inventie pusa la punct in laboratoarele Microsoft va fi lansata comercial.
Este vorba de un sistem de doua camere web alaturate, care urmaresc miscarile persoanei din fata computerului folosind traiectorii asemanatoare cu cele urmate de globul ocular omenesc. Astfel, ceea ce rezulta este o imagine tridimensionala compusa, care va da utilizatorului senzatia ca interlocutorul se afla in fata sa si il priveste in ochi.
Noua tehnologie, denumita i2i, va putea sa afiseze si imagini 3D de background, care le vor permite utilizatorilor sa para ca sunt intr-o alta incapere decat in realitate. "Este important pentru confidentialitatea utilizatorului. Poate ca eu nu vreau ca tu sa vezi ce dezordine este in dormitorul meu", a spus un cercetator al Microsoft.
"i2i" va putea transmite si asa numitele emoticons, dar de data asta in trei dimensiuni. Astfel, un utilizator poate parea ca are o inima care pulseaza langa el, sau ca i se aprinde un beculet langa cap atunci cand vrea sa spuna ca tocmai a avut o idee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO