Business Hi-Tech

Caravana Cisco a venit si in Romania

27.06.2001, 00:00 24



Plecata in luna aprilie de la Londra, Caravana Cisco AVVID Live on Tour, dotata cu echipament Cisco de ultima ora, a stationat si la Bucuresti, ieri, timp de 24 de ore.

Evenimentul a fost initiat de Cisco Systems pentru a oferi clientilor si partenerilor o demonstratie a ultimelor aplicatii si solutii avand la baza tehnologia Cisco AVVID(architecture for voice, video and integrated data).

Acest tip de tehnologie se adreseaza companiilor care doresc sa implementeze solutii de telefonie bazate pe IP (Internet Protocol) ce le reduc costurile si maresc eficienta in mediul de afaceri, a spus Bogdan Constantinescu, enterprise account manager al Cisco Systems.

Constantinescu a declarat pentru Ziarul Financiar ca exista implementari de arhitectura AVVID la Banc Post, unde compania a lucrat in parteneriat cu Global One pentru solutii de teleconferinta.

"Solutia acopera toate cele 41 de sucursale-resedinta de judet ale Banc Post," a spus Constantinescu.

Atat investitiile pentru aceste solutii cat si reducerile de cost depind de la companie la companie, in functie de amploarea proiectului, a adaugat el.

"Tot ce pot spune este ca investitiile se pot recupera in aproximativ un an," a spus Constantinescu. El a mai spus ca o parte din tehnologia AVVID a fost folosita si pentru proiectul-pilot pentru transmisii de date lansat la inceputul lunii de Societatea Nationala de Radiocomunicatii.

"Speram ca, in perioada urmatoare, cand aceste servicii vor deveni realitate, se va merge foarte mult pe aceasta tehnologie," a spus Constantinescu.

In camionul Cisco amplasat in Piata Revolutiei, specialistii companiei au oferit o demonstratie axata pe solutii de telefonie IP, unified messaging, IP contact center si content delivery network IP/TV.

Dupa Romania, caravana va pleca in alte tari din Europa Centrala si de Est, urmand a se reintoarce in Anglia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO