Business Hi-Tech

Cătălina Niculiţă, Systems Engineering Manager Cisco România: Am fost norocoşi că România are o conexiune bună la internet. Principala problemă de care s-au lovit companiile la nivel internaţional a fost conexiunea slabă la internet

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2020

Cătălina Niculiţă, Systems Engineering Manager Cisco...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.05.2020, 11:08 172

Majoritatea companiilor ale căror angajaţi au lucrat de acasă în cele două luni de stare de urgenţă au apelat la soluţiile de securitate cibernetică rapid de implementat şi uşor de utilizat de către salariaţi. Astfel, gigantul american Cisco a înregistrat peste 15 milioane de utilizatori noi la nivel mondial, pe ceea ce înseamnă soluţii de securitate cibernetică, a spus Cătălina Niculiţă, Systems Engineering Manager Cisco România, în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020.

„Majoritatea companiilor a reuşit să implementeze într-un timp scurt soluţii de securitate cibernetică valabile, uşor de implementat şi rapide. În această perioadă am înregistrat peste 15 milioane de utilizatori noi pe plan mondial. Spre exemplu, în două săptămâni s-a dublat numărul de licenţe oferite gratuit pentru soluţia de securitate ce poartă numele de Umbrella”, a spus Cătălina Niculiţă.

Ea consideră că soluţiile de securitate implementate în cele două luni de stare de urgenţă au fost alese rapid de către antreprenori, iar în următoarea perioadă aceştia trebuie să se asigure că soluţiile implementate sunt stabile şi scalabile.

„Am asistat la o perioadă în care a trebuit să implementăm o soluţie simplă, rapidă, dar evoluţia pandemiei ne arată că situaţia aceasta nu se termină repede, şi trebuie să ne asigurăm că soluţile implementate sunt scalabile. Trebuie să acceptăm că aceste soluţii vor rămâne în viaţa noastră şi când ne vom întoarce la normal, noul normal. Soluţiile implementate acum trebuie ajustate, să fie scalabile.”

Ce a mai spus Cătălina Niculiţă, systems engineering manager Cisco România

Este necesară educarea angajaţilor cu privire la securitatea cibernetică. Conştientizarea faptului că accesul la internet presupune riscuri de securitate, iar acum, că lucrăm de acasă aceste riscuri sunt mai ridicate, pentru că nu mai avem toate soluţiile de securitate pe care le aveam când eram la birou.

Am avut multe solicitări de suport. Iniţial cerinţele erau legate de disponibilitate şi soluţii pentru munca remote, apoi au venit cerinţele în zona de securitate.

Principala regulă ar fi definirea unui set de reguli. Primul pas pentru a avea o reţea sigură este ca compania să definească un set de reguli. Ca producători de echipamente de securitate putem ajuta la implementarea acestora, la respectarea lor, dar nu putem ajuta la definirea lor.

În România am fost norocoşi să avem o conexiune bună la internet, deoarece principala problema de care s-au lovit companiile la nivel internaţional a fost conexiunea slabă la internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO