Business Hi-Tech

Grupul elen OTE a mai plătit în ianuarie 2024 către Orange România alte 8,5 mil. euro în contul problemelor descoperite la fostul Romtelecom. Şefii Orange România ceruseră 31 de milioane de euro

Adela Guedon - CFO al Orange România şi Babis Mazarakis, CFO al grupului OTE şi CEO al Telekom România Mobile

Adela Guedon - CFO al Orange România şi Babis Mazarakis, CFO al grupului OTE şi CEO al Telekom România Mobile

09.05.2024, 21:06 1182

Grupul elen OTE, controlat de nemţii de la Deutsche Telekom, a mai plătit către Orange România alte 8,5 milioane de euro pentru a compensa pierderile reclamate de francezi după achiziţia fostei companii Romtelecom, conform datelor din raportul financiar pe anul 2023 al OTE.

“La 30 septembrie 2021 a fost finalizată vânzarea către Orange România a acţiunilor deţinute de Grup la Telekom România. În cursul anului 2023, Orange România a notificat OTE că, în urma unei examinări amănunţite, a identificat încălcări ale garanţiilor şi despăgubirilor oferite de OTE la vânzarea Telekom România şi a solicitat o sumă de 31,0 de milioane de euro (înainte de scutirea convenită de 5,0 milioane de euro), pe baza presupusei pierderi suferite. În decembrie 2023, a fost semnat un acord de decontare pentru o sumă de 8,5 milioane de euro. Suma a fost plătită către Orange România în ianuarie 2024. În plus, în cursul anului 2023, au fost plătite cheltuieli în valoare de 0,3 milioane de euro în legătură cu vânzarea Telekom România”, arată documentul.

Directorul financiar al Orange România este Adela Guedon iar directorul financiar al grupului elen OTE este Babis Mazarakis, cel care conduce şi operaţiunile pe care le mai are în România Telekom (operatorul de telefonie mobilă Telekom România Mobile).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO