Business Hi-Tech

CeBit 2004 pune accentul pe securitate si e-business

24.02.2004, 00:00 18

Securitatea si solutiile informatice pentru intreprinderile mici si mijlocii sunt doua dintre accentele editiei din acest an al celui mai mare targ de tehnologia informatiei si comunicatii din lume, CeBIT Hanovra, care se va deschide in mai putin de o luna, pe 18 martie.
Astfel, CeBIT 2004 va avea doua pavilioane tematice dedicate securitatii IT, domeniu deosebit de sensibil mai ales in acest an care a debutat cu pierderi de miliarde de euro cauzate de avalansa de virusi.
In privinta IMM-urilor, CeBIT 2004 a rezervat o zona speciala care va oferi cai de orientare in "jungla ofertelor de business IT&C". De altfel, toate pavilioanele destinate solutiilor e-business, printre care "World of Solutions" si "Internet Park", pun accentul si pe intreprinderile mici si mijlocii.
Atat timp cat spatiul economic vest-european si cel nord-american resimt inca urmele recesiunii, firmele asiatice si est-europene se grabesc sa profite. Numarul expozantilor din Asia a atins un record. Un singur exemplu: din Taiwan vor veni nu mai putin de 700 de companii. Din 16 state central si est-europene s-au inregistrat deja 250 de companii. Romania va fi prezenta cu noua firme, iar organizatorul CeBIT, Deutsche Messe AG Hannover ( www.hf-romania.ro), faciliteaza vizite pentru reprezentantii companiilor autohtone care planuiesc investitii IT&C.
La editia de anul trecut, aproape jumatate dintre vizitatori ( 400.000 de persoane) l-a reprezentat managerii cu putere de decizie in investitii.
In cifre absolute, editia 2004 a CeBIT inregistreaza o scadere, regresul fiind semn al evolutiei mondiale a industriei IT&C, care si-a redus turatia dupa "explozia" de la sfarsitul anilor '90. Recordul l-a detinut editia 2001 cu 850.000 de vizitatori si 8.100 de expozanti.
Chiar in conditiile acestui regres, CeBIT 2004 va fi de doua ori mai mare decat ultimele editii ale targurilor concurente la un loc (IFA Berlin, Telecom Geneva si Systems Munchen) iar numarul expozantilor (peste 6.000 de companii) depaseste numarul cumulat al firmelor prezente la cele mai mari targuri de profil din lume.
victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels