Business Hi-Tech

CeBIT 2005: participa peste 30 de companii romanesti

19.11.2004, 00:00 19

Prezenta romaneasca se va intensifica anul viitor la cel mai mare targ IT&C la nivel mondial, CeBIT Hanovra (10-16 martie 2005), care isi va mari suprafata expozitionala, va avea mai multi expozanti si, spera organizatorii, mai multi vizitatori.
Dupa o prezenta extrem de redusa in 2004 - 10 firme, dintre care sase cu stand propriu si patru sponsorizate de o organizatie din Elvetia, numarul companiilor romanesti rpezente la CeBIT va creste simtitor in 2005, spune compania organizatoare, Deutsche Messe. Anul viitor va fi organizat din nou un stand romanesc, cu sprijinul autoritatilor, pentru care s-au inscris deja 24 de participanti si a fost depusa o cerere de extindere a spatiului alocat (va avea 358 de metri patrati). De asemenea, in mod traditional la CeBIT participa companii care merg cu stand propriu, precum Flamingo sau Softwin. In total, intre 8 si 10 companii "independente", spun organizatorii.
Prezenta romaneasca la CeBIT a fost organizata si cu sprijinul asociatiilor profesionale din domeniul IT&C, in special ANIS (Asociatia natioanla de soft si servicii) si ARIES (organizatie a companiilor din domeniul electronicii si software). "Ne bucuram ca am primit sprijinul Deutsche Messe pentru o vizibilitate mai buna a Romaniei. Va fi organizata de asemenea ziua Romaniei la CeBIT", a spus Alexandru Borcea, presedintele ARIES. "Trebuie sa construim in Europa o imagine pozitiva a industriei locale de profil", a spus la randul sau Alexandru Mustea, director executiv al ANIS.
CeBIT a reusit sa treaca cu bine peste problemele ce au lovit industria dupa crahul dot-com si recesiunea mondiala. Anul trecut au fost 500.000 de vizitatori la expozitie, majoritatea oameni de afaceri si oameni cu putere de decizie in companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri