Business Hi-Tech

Cele 24 de pagini care valorează 26 de miliarde de dolari, prin care Microsoft arată ce planuri are cu LinkedIn. INFOGRAFIC complet

Autor: Ştefan Stan

14.06.2016, 17:11 1965

Microsoft a anunţat ieri că va cumpăra LinkedIn, într-o tranzacţie surpriză evaluată la 26,2 miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Jeff Weiner va rămâne CEO LinkedIN şi va fi în subordinea şefului Microsoft, Satya Nadella, scrie Bloomberg. Tranzacţia va fi cea mai mare din istoria grupului Microsoft.

Oferta plasează valoarea companiei LinkedIn la 196 dolari per acţiune, ceea ce reprezintă un plus de 49,5% faţă de preţul de tranzacţionare al acţiunilor LinkedIn la închiderea şedinţei de vineri.

”Astăzi este un moment de referinţă pentru LinkedIn”, a spus Reid Hoffman, preşedintele board-ului companiei. Afacerea va fi finaţizată anul acesta.

Imediat după prezentare şeful Microsoft a prezentat boardului liniile principale ale tranzacţiei, pentru care Microsoft a fost dispus să plătească cu 50% în plus faţă de preţul pieţei.

Planul gigantului IT este ca LinkedIn să folosească canalele de distribuţie ale Microsoft pentru a atinge o nouă audienţă şi noi clienţi, precum şi infrastructura Cloud a Microsoft.

Microsoft speră să integreze LinkedIn cu motorul de căutare Bing şi să crească şi utilizarea acestuia.

De asemenea, notificările LinkedIn ar urma să fie integrate cu Windows.

"Echipa LinkedIn a devenit o afacere fantastică, axată pe conectarea profesioniştilor din întreaga lume", a declarat Satya Nadella, directorul general Microsoft.

Planul Microsoft este să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare în Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada şi Brazilia înainte de încheierea tranzacţiei.

”Sunte încrezători în perspectivele de a obţine aprobarea până la finalul anului calendaristic”, potrivit anunţului board-ului Microsoft.

"Împreună, putem accelera dezvoltarea LinkedIn, precum şi a Microsoft Office 365 şi Dynamics, în contextul în care încercăm să reprezentăm fiecare persoană şi organizaţie de pe planetă", a subliniat Nadella.

Compania a avut venituri de 3 miliarde de dolari anul trecut. În primele trei luni din 2016, compania a raportat venituri de 860 de milioane de dolari, în scădere faţă de trimestrul patru din 2015. LinkedIn are peste 433 de milioane de utilizatori şi peste 9.200 de angajaţi în jurul lumii. 

 

 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO