Business Hi-Tech

CERF 2001, in a doua zi

10.05.2001, 00:00 34



Evenimentele au inceput sa se precipite la targul de tehnologia informationala si comunicatii CERF 2001, mari companii din domeniu anuntand in cea de-a doua zi de participare noi parteneriate, noi produse si tehnologii si chiar rezultatele financiare din primele trei luni 2001.

- Compania Romus Industries si Institutul de Proiectari pentru Automatizari (IPA) au propus intr-o conferinta de presa un proiect pentru implementarea accesului ieftin si eficient al populatiei la resursele IT&C, organizate in Centre Cibernetice Comunitare.

Proiectul, programat sa se desfasoare pe o perioada de 10 ani si intitulat Reteaua Nationala de Centre Cibernetice Comunitare (RN CCC) isi propune infiintarea unor centre dotate cu echipamente Canon, si presupune instalarea unei retele de aproape 1000 de calculatoare pe intregul teritoriu tarii, inclusiv in zonele rurale. Cheltuielile totale sunt estimate la peste sapte miliarde USD, care, conform analizelor efectuate de cei doi parteneri implicati in proiect, vor fi pe deplin acoperite de venituri. Silviu Chelaru, directorul general Romus Industries, spune ca proiectul va reusi, va ajuta la dezvoltarea economica a Romaniei prin generarea de venituri de sute de milioane USD pe an, prin crearea de mii de locuri de munca anual (in special in IMM), prin reducerea exodului creierelor si rezolvarea problemelor izolarii si lipsei de integrare sociala a minoritatilor si grupurilor dezavantajate.

- Compania Best Computers a anuntat la CERF rezultatele obtinute in primul trimestru al acestui an. "Cifra de afaceri a fost 2 milioane de dolari, cu aproximativ 70% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut", a declarat pentru Ziarul Financiar unul dintre directorii firmei. Extinderea este un prim pas pe care compania il face in cucerirea consumatorilor din alte orase ale tarii. Best Computers are deocamdata trei magazine in Bucuresti dar in urmatorii trei ani se intentioneaza deschiderea a inca 10 in cele mai mari orase ale tarii.

"Ne asteptam la un adevarat boom o data cu deschiderea a doua mari magazine in provincie, in a doua parte a anului", a precizat oficialul.

In primele trei luni ale anului firma a vandut aproximativ 1.200 de computere (in 2000 cifra s-a ridicat la 4.000). "Aceasta perioada nu se compara cu noiembrie-decembrie cand poti sa vinzi cat in alte 3-4 luni obisnuite".

Desi magazinele firmei ofera o gama variata de calculatoare (IBM, Comrace, Dell, Apple etc) marca preferata de clienti a ramas si in acest an Best Computers.

"Motivul ar fi faptul ca noi oferim flexibilitate la configurare. Daca cineva doreste sa cumpere un computer de la noi dar nu-i convine sa spunem placa de baza o schimbam iar in rest calculatorul ramane acelasi", a tinut sa precizeze oficialul firmei.

- in cadrul CERF se va lansa astazi un nou saptamanal IT&C, numit eWeek Romania. "eWeek este primul saptamanal de business IT&C care ofera/ creaza o punte intre aceasta industrie si restul economiei", a declarat pentru Ziarul Financiar Bogdan Marchidanu, redactorul sef al revistei.

Saptamanalul va oferi factorilor de decizie din companiile locale modele de implementari ale solutiilor oferite de firmele IT&C de pe piata.

Revista are si sectiuni dedicate analizelor de piata si evolutiilor companiilor de IT&C, pietelor de capital. eWeek va aparea in 36 de pagini full-color, are pentru inceput un tiraj de 5.000 de exemplare si se distribuie gratuit si controlat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO