Business Hi-Tech

CERF 2001 se asteapta la 100.000 de vizitatori

09.05.2001, 00:00 30



A zecea editie a targului de tehnologia informatiei si telecomunicatii CERF 2001 s-a deschis ieri la Complexul Romexpo din Bucuresti, in prezenta presedintelui Ion Iliescu si a ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei Dan Nica. Expotek, compania organizatoare estimeaza la circa 100.000 numarul vizitatorilor din acest an.

Numarul vizitatorilor din acest an, conform statisticilor publicate pe site-ul oficial al CERF 2001, va fi in crestere cu 20.000 de vizitatori si va atinge cel putin acelasi nivel cu cel inregistrat in anul 1997 si 1998.

In domeniul expozitiilor specializate din Romania, CERF ocupa locul doi ca numar de vizitatori si locul trei ca numar de firme reprezentate, conform statisticilor publicate de Romexpo si Expoline International.

In ceea ce priveste suprafata de expunere, aceasta este mai mica in acest an cu 7%, ca urmare a retragerii firmei Flamingo Computers, care dispunea de un stand reprezentand 4% din suprafata totala.

Potrivit oficialilor Expotek, numarul firmelor participante nu depaseste in acest an 100, dar numarul firmelor reprezentate este de peste 370.



Evenimente si lansari la CERF 2001

- "Anul acesta, la CERF, compania Universal Card Systems (UCS), doreste sa arate vizitatorilor cu cat a contribuit Lucent (prin Bell Labs) la dezvoltarea telecomunicatiilor. De aceea, ne-am prezentat cu un hall-of-fame ce prezinta echipamentele de comunicatii din ultimii 120 de ani, de la telefonul lui Bell si pana la tehnologia DWDM", a a anuntat Rodica Pavaloaia, directorul comercial al UCS. Principalii clienti ai Lucent prin UCS sunt Romtelecom, Mobifon si Societatea Nationala de Radiocomunicatii.

- "Oferim clientilor nostri cele mai noi componente si echipamente disponibile pe piata mondiala, cum ar fi procesoarele Pentium4 de la Intel - cu viteze de pana la 1,4 GHz - si procesoarele AMD K7 cu viteze de peste 1 GHz", a spus un oficial al companiei UltraPro Computers.

- compania IMEDIA a lansat www.eva.ro, "primul site interactiv dedicat 100% femeilor din Romania".

- Nokia si-a marcat prezenta la CERF cu lansarea oficiala, simultan pe piata internationala si romaneasca, a noului terminal Nokia 3330.Radu Cozma, sales manager Nokia Mobile Phones Romania a mentionat ca tendinta negativa mentinerea la cote absolut ingrijoratoare a pietelor neagra si gri in Romania: mai mult de jumatate (56%) din terminalele vandute anul trecut provin de pe piata neagra, la care se adauga inca 20% de pe piata gri, ceea ce inseamna o pierdere anuala pentru statul roman de aproximativ 13 milioane USD.

- Compania E-ntegra lanseaza o platforma de afaceri electronice, numita WEB.DOM, destinata in principal companiilor mici si mijlocii care doresc sa-si extinda afacerea cu componenta Internet. WEB.DOM permite crearea si publicarea pe Internet de la un simplu site de prezentare, pana la aplicatii de comert electronic (magazine virtuale). Un avantaj important al WEB.DOM este acela ca permite completarea continutului ca si configurarea si modificarea structurii site-ului intr-un timp scurt, direct de catre utilizator.Platforma se bazeaza pe tehnologie Microsoft.

- Mirabilis Media a lansat doua noi site-uri. Astfel, alaturi de www.portal.ro , www.culinar.ro, www.programetv.com , www.net-info.ro , www.cartipostale.ro, www.kiosk.ro , www.cupidon.ro , etc., Mirabilis Media pune la dispozitia surferilor romani doua noi destinatii: www.med-info.ro si www.masini.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO