Business Hi-Tech

China Tower a obţinut aproape 7 miliarde de dolari în cea mai mare listare bursieră din ultimii doi ani

China Tower a obţinut aproape 7 miliarde de dolari în...

Autor: Alex Ciutacu

01.08.2018, 12:33 209

China Tower Corp. a obţinut 6,9 miliarde de dolari în urma listării la bursă, potrivit surselor citate de Reuters care susţin că este a doua cea mai mare listare din ultimii doi ani.

Cel mai mare operator de reţea telecom din lume a vândut 43,1 miliarde de acţini noi, sau 25% din capital, la 0,16 dolari per acţiune, ridicând valoarea firmei la 28 de miliarde de dolari.

Listarea a fost văzută ca un test pentru piaţa de IPO-uri din Hong Kong în contextul în care investitorii au în vedere mai multe proiecte mari în acelaşi timp, iar indicele de referinţă Hang Seng Index (HSI) a scăzut cu 14% din ianuarie până acum.

Această listare vine, de asemenea, într-un moment în care economia Chinei începe să încetinească după încercările guvernului de a reduce datoria şi de a tempera conflictul cu Donald Trump.

Cu 6,9 miliarde de dolari, listarea China Tower devine cea mai mare listare din lume de când Postal Savings Bank of China s-a listat pentru 7,63 miliarde dolari pe bursa din Hong Kong în 2016.

China Tower operează 1,9 milioane de turnuri telecom, potrivit datelor din luna iunie. Compania plănuieşte să folosească 60% din veniturile de la IPO pentru a construi turnuri noi şi pentru a le consolida pe cele existente, în vederea implementării noii tehnologii 5G.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO