Business Hi-Tech

Cine castiga si cine pierde din disparitia televiziunii analogice?

Cine castiga si cine pierde din disparitia televiziunii analogice?
12.10.2009, 00:00 88

Aproape 1,5 milioane de gospodarii din Romania, in carelocuitorii nu sunt abonati la serviciile unui operator TV, vorramane fara semnal la televizoare la finele anului 2011, inconditiile in care Guvernul a decis in sedinta de guvern desaptamana trecuta ca emisiile de televiziune analogica terestra vorfi complet oprite pana in 2012.

"Cel tarziu la 1 ianuarie 2012 va inceta oricare emisieanalogica de televiziune terestra in banda de frecvente UHF alocateemisiei digitale", potrivit deciziei luate de executiv.

Castig potential de 84 mil. euro pe an

Astfel, cele peste 1,4 milioane de gospodarii, din care aproape900.000 se aflau in mediul rural, sunt obligate ca in termen doiani fie sa se aboneze la un operator de cablu sau televiziune prinsatelit, fie sa achizitioneze un receptor compatibil cuteleviziunea digitala. Daca locuitorii din toate cele 1,4 milioanede gospodarii ar decide sa incheie abonamente la un operator TV,companiile de profil ar castiga venituri de aproximativ 84 mil.euro pe an, luand in calcul un tarif mediu lunar de cinci euro peluna pentru serviciile de televiziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO