Business Hi-Tech

Cluj: Nokia renunţă la 100 de softişti

Cluj: Nokia renunţă la 100 de softişti

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

27.04.2011, 23:57 148

Întreaga echipă a diviziei de cercetare şi dezvoltare dinRomânia a companiei finlandeze Nokia - care are sediul înCluj-Napoca şi aproximativ 120 de oameni, ar putea fi concediatăpână la finele lunii septembrie, potrivit unui plan derestructurare publicat miercuri de producătorul de telefoanemobile.

Nokia venise în România în 2006 prin preluarea la nivelinternaţional a companiei Intellisync, care avea un centru decercetare în Cluj-Napoca. Compania finlandeză a păstrat sucursaladin Cluj, a integrat-o în reţeaua sa de centre de profil şi acontinuat să facă angajări în ultimii ani. În 2006, când a fostpreluat de Nokia, centrul avea 100 de oameni.

Centrul de la Cluj nu este programat să fie închis pentru căsalariile softiştilor ar fi fost prea mari sau pentru că ar fi fostprobleme de calitate, ci pentru că s-a avut în vedere o concentrare"strategică" a centrelor de cercetare, spun oficialii Nokia.

Cel mai dur program de restructurare lansat în ultimele douădecenii de Nokia şi care are drept obiectiv economii de 1 mld. europrevede renun­ţarea la 7.000 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO