Business Hi-Tech

Clujenii de la Brinel renunta la companiile nerentabile din cadrul grupului

Clujenii de la Brinel renunta la companiile nerentabile din cadrul grupului
19.04.2010, 23:06 87

Grupul Brinel, unul dintre cei mai importanti jucatori autohtonidin domeniul IT&C, a anuntat ca activitatea companiei Brinel PCProd este suspendata temporar pentru o perioada de trei ani, panain data de 17 martie 2013.

Potrivit reprezentantilor Brinel, decizia de a renunta temporarla activitatile companiei Brinel PC Prod a fost luata in vedereaevitarii unor costuri suplimentare, inutile in situatia actuala decriza. Totodata, conducerea Brinel a spus ca in cadrul procesuluide reorganizare a grupului au fost suspendate activitatile maimultor companii din cadrul Brinel, insa nu au dorit sa precizeze cucat se vor reduce costurile in urma acestor actiuni.

"Decizia de a suspenda activitatea firmei Brinel PC Prod a fostluata din cauza situatiei economice actuale. Grupul Brinel trece inprezent printr-un proces de consolidare, in cadrul caruia vomrenunta la activitatile care presupun costuri suplimentare, fara sagenereze profitul asteptat. Compania Brinel PC Prod producea nistecosturi suplimentare, astfel ca am hotarat suspendarea ei, iarangajatii au fost distribuiti la celelalte firme din cadrulgrupului, doar unu sau doi dintre acestia fiind concediati", adeclarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, presedinte siproprietar al Brinel. Compania Brinel PC Prod, cu principal domeniude activitate fabricarea calculatoarelor si a echipamentelorelectronice, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de circa270.000 de euro (987.804 lei). "Alaturi de compania Brinel PC Prodau fost suspendate si activitatile altor companii neprofitabile dingrupul Brinel, insa nu am renuntat la activitatea de productie,chiar daca aceasta a scazut semnificativ si reprezinta in prezentsub 10% din totalul cifrei de afaceri a grupului Brinel. Daca piatase va dezmorti in viitor, vom reanaliza deciziile luate cu privirela companiile suspendate. Nu am facut si nici nu intentionam safacem reduceri brutale de personal in perioada urmatoare de timp,ne vom focaliza pe partea de integrare de sisteme in detrimentulsegmentului de productie, astfel ca avem si cateva proiecte noi peaceasta linie de activitate", spune Borodi.

Grupul clujean a realizat in 2008 o cifra de afaceri deaproximativ 28 mil. euro, iar anul trecut oficialii Brinel luau incalcul o posibila contractie a vanzarilor fata de anul precedent.Brinel desfasoara activitati in cadrul sediului central dinCluj-Napoca si al birourilor din Bucuresti, Timisoara, Sibiu siOradea.

Grupul Brinel este controlat de omul de afaceri Marcel Borodi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO