Business Hi-Tech

Comisia Europeană: Browserul Edge, motorul de căutare Bing şi serviciile de publicitate ale Microsoft au cote de piaţă prea mici pentru a fi obligate să respecte noile reguli privind pieţele digitale

Comisia Europeană: Browserul Edge, motorul de căutare...

Autor: Adrian Seceleanu

24.01.2024, 00:28 53

Motorul de căutare Bing, browserul Edge şi serviciile de publicitate ale Microsoft vor fi probabil scoase din sfera de aplicare a Legii europene privind pieţele digitale (DMA) pentru că au cote de piaţă prea mici, a relatat marţi Bloomberg, citând persoane familiare cu acest subiect.

Organismele europene de supraveghere au ajuns la concluzia că produsele nu sunt suficient de mari pentru a fi reglementate, ca parte a unei investigaţii de cinci luni pe această piaţă, care urmează să se încheie în februarie, potrivit raportului.

Se aşteaptă ca Microsoft să anunţe măsuri pentru a se conforma regulamentului DMA care afectează produse precum sistemul de operare Windows şi platforma LinkedIn.

Conform actului, pe care toate marile firme de tehnologie trebuie să îl respecte până la 7 martie, companiile sunt obligate să îşi trateze propriile servicii şi produse la fel ca pe cele ale rivalilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO