Business Hi-Tech

Compania de analiza IT Gartner intra pe piata locala

08.06.2007, 19:08 25

Compania Gartner, furnizor de servicii de analiza si cercetare in industria IT, va deschide un birou in Romania, piata care a devenit atractiva mai ales dupa aderarea la UE, a declarat responsabilul pentru pietele emergente din Europa al firmei, Dick van Ham.
"De doi ani urmarim evolutia pietelor din Romania si Bulgaria, care erau incadrate la categoria dezvoltare, iar acum, dupa aderarea la Uniunea Europeana, au intrat in categoria pietelor emergente si am decis sa deschidem un birou. Romania are un ritm de crestere mai mare decat alte tari din Europa de Est", a spus van Ham, la prima conferinta de presa organizata de companie in Romania. El nu a precizat cand va fi deschis biroul.
Firma vrea sa acopere 65% din cererea de servicii de analiza si cercetare IT din Romania, nivel acoperit si la nivel mondial, iar principalii clienti vor fi marile companii.
"Deocamdata avem trei angajati care vizeaza piata din Romania, iar in primul an de activitate numarul acestora ar putea ajunge la cinci angajati", a precizat responsabilul pentru pietele emergente din Europa al Gartner. Principalul concurent al Gartner, compania de analiza IDC, este deja prezent pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO