Business Hi-Tech

Conexiuni wireless mai bune pentru laptop-urile Intel

30.08.2004, 00:00 15

Cel mai mare producator de cipuri la nivel mondial, Intel Corp., a anuntat adaugarea unor capabilitati wireless pentru notebook-urile bazate pe tehnologia mobila Intel Centrino, inclusiv mai multa usurinta de utilizare a software-ului, caracteristici avansate de securitate si suport pentru cele trei standarde importante Wi-Fi.
Noul modul tri-band wireless (care suporta standardele IEEE 802.11a, b si g) si software-ul wireless permit utilizatorilor sa stabileasca si sa utilizeze mai usor si mai rapid conexiunea wireless cu orice retea Wi-Fi, la rata maxima de date disponibila.
Conform firmei de expertiza Gartner Group, pana in anul 2008 vor exista peste 75 milioane utilizatori de hot spot-uri in lume. Totusi, chiar si acum cand "fenomenul wireless" castiga tot mai mult teren, avantajele sale sunt inca umbrite de problemele ridicate de securitate si complexitate.
"Retelele Wi-Fi continua sa creasca rapid ca numar, insa utilizatorii inca sunt preocupati de eventualele dificultati pe care le-ar putea intampina in materie de conectare sau de securitate a retelei", a declarat Jim Johnson, vicepresedinte si general manager al Intel Wireless Networking Group.
Si conexiunea la retea Intel PRO/Wireless 2915ABG va fi prezentata in notebook-urile care se bazeaza pe tehnologia mobila Intel Centrino. Acestea vor fi lansate pe piata incepand din luna septembrie a acestui an. In cantitati de 10.000 unitati, conexiunea la retea Intel PRO/Wireless 2915ABG are pretul de 27 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO