Business Hi-Tech

Connex-Vodafone isi extinde rapid reteaua 3G

30.11.2005, 20:02 15

Sase orase noi intra in aria de acoperire a retelei de generatia a treia (3G) a operatorului Connex-Vodafone, care acum ajunge in 14 orase.

Serviciile de telefonie care permit efectuarea popularului apel video ajung de astazi in Sibiu, Oradea, Targu Mures, Arad, Pitesti si Galati. Telefonia mobila de generatia a treia permite de asemenea traficul rapid de date - pentru Internet, e-mail sau divertisment digital -, precum si apeluri de voce la tarife mai mici. Pachetele de lansare includ si in aceste orase minute de videotelefonie, acces la Internet, precum si posibilitatea de a alege intre sapte telefoane la preturi speciale, spun oficialii Connex Vodafone.

"Dorim sa extindem in continuare acoperirea retelei noastre 3G si sa aducem noi servicii pe aceasta piata", a spus Ken Campbell, director de marketing (CMO) al operatorului Connex-Vodafone. El a afirmat ca serviciile au inceput sa fie cautate, la numai sapte luni dupa lansare si un an de la castigarea licentei pentru telefonia de generatia a treia. Viteza mai mare pentru transferul de date, apelurile video si convorbirile telefonice mai avantajoase au fost apreciate de utilizatori, a subliniat Campbell.

Reteaua de generatia a treia a Connex-Vodafone asigura clientilor companiei acces la o gama larga de servicii noi. Pe langa telefonia video si Internet mobil rapid, utilizatorii 3G se pot bucura de televiziune pe telefonul mobil, pot descarca videoclipuri sau melodii digitale din portalul Play sau pot urmari secvente din meciurile de fotbal.

Clientii serviciilor de tip business pot beneficia de avantajele oferite de 3G Mobile Connect Card, care permite conectarea securizata la Internet, la reteaua si la contul de e-mail al companiei, la viteze de pana la 384 kbps.

Connex-Vodafone a anuntat de asemenea un acord cu producatorul japonez Matsushita Industrial, pentru distribuirea telefoanelor mobile Panasonic in Romania. Cele doua companii colaboreaza pe piata locala inca din luna mai 2005, insa acum vor fi aduse in Romania unele din cele mai apreciate modele de telefoane mobile Panasonic. Unul dintre acestea este EB-X700, primul telefon inteligent Panasonic, cu sistem de operare Symbian, compatibil cu mini-cardurile de memorie Secure Digital si dotat cu pachetul software QuickOffice. Modelul EB-X40 este un telefon cu clapa (clamshell), cu ecran care dispune de 16 milioane de culori. De asemenea, va fi adus in Romania Panasonic VS3, un terminal clasic, cu ecran la fel de colorat, versiunea imbunatatita a lui X100. Telefoanele vor fi disponibile atat in magazinele Connex, cat si in cele ale distribuitorilor autorizati ai companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO