Business Hi-Tech

Corina Vasile, fost director de Comunicare şi Sustenabilitate la Raiffeisen Bank, preia funcţia de director executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii

Corina Vasile, fost director de Comunicare şi...

Autor: Roxana Rosu

12.12.2022, 12:12 712

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) are un nou director executiv,  Corina Vasile preluând, începând de luna aceasta, mandatul de la Gabriela Mechea, care a condus asociaţia din ianuarie 2019.

Corina Vasile are experienţă pe zona de comunicare corporativă, Public Affairs şi sustenabilitate, direcţii pe care le-a dezvoltat şi condus anterior la Raiffeisen Bank România. Este absolventă a unui Executive MBA la IEDC, Bled School of Management, Slovenia.  

”Ne bucurăm că un profesionist cum este Corina Vasile se alătură ANIS într-un rol de leadership al echipei. Suntem convinşi, atât eu, cât şi ceilalţi colegi de Board, că în noua formulă echipa Asociaţiei va contribui semnificativ, alături de companiile membre, la dezvoltarea şi implementarea de programe şi proiecte relevante pentru industria noastră, dar şi pentru mediul economic şi social. ANIS are în vedere dezvoltarea în continuare a asociaţiei la nivel naţional, iar direcţia pe care o va imprima noul Director Executiv este deosebit de importantă. În acelaşi timp, îi mulţumim Gabrielei Mechea pentru un mandat de patru ani într-o perioadă foarte importantă pentru consolidarea ANIS”, a spus Mihai Matei, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii din România. 

Corina Vasile a lucrat timp de 20 de ani în cadrul Raiffeisen Bank, întâi ca director de Comunicare şi PR, iar din 2021 în funcţia de Communications and Sustainability Director.

”Este o onoare pentru mine să preiau funcţia de Director Executiv al ANIS şi mulţumesc Board-ului asociaţiei pentru încredere. Industria de IT&C este deja un contributor important în economia naţională (cu circa 7% din PIB), oferă un număr în creştere de locuri de muncă înalt calificate în România, contribuie la digitalizarea şi transformarea accelerată a companiilor din toate celelalte industrii, este un motor al inovaţiei în toate sectoarele economice, având astfel un rol esenţial în modernizarea şi dezvoltarea economică şi socială a României. ANIS, ca organizaţie patronală a industriei, reflectă diversitatea şi dinamismul acesteia, reprezentând companii membre din toate segmentele, de la start-up-uri, la IMM-uri, până la companii foarte mari. Vom continua să fim un partener de dialog al autorităţilor pe toate subiectele cu impact semnificativ în industria de IT&C, pentru o Românie competitivă tehnologic şi economic şi pentru promovarea educaţiei cu focus pe noile tehnologii”, spune Corina Vasile.  

ANIS a fost înfiinţată în anul 1998 şi reprezintă interesele companiilor IT româneşti. Asociaţia are peste 175 de membri, cu un număr total de 47.000 de angajaţi.

Companiile membre ANIS generează anual afaceri de peste 3,87 miliarde de euro, reprezentând 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel naţional. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24