Business Hi-Tech

Creste competitia pentru Internet Explorer

17.05.2005, 19:52 15

Problemele de securitate recente ale browserului FireFox au aruncat o umbra de indoiala asupra sanselor pe care aceasta aplicatie le are in lupta cu liderul pietei Internet Explorer, insa un anunt neasteptat al companiei IBM ar putea rasturna situatia, scrie presa internationala.

IBM a anuntat oficial ca va adopta browser-ul FireFox, recomandand tuturor celor 300.000 de angajati sa il descarce si sa il foloseasca pentru a naviga pe Internet.

"IBM recunoaste o oportunitate atunci cand o vede", a spus un analist al Yankee Group, citat de publicatia InformationWeek.com. "In plus, compania migreaza toate operatiunile sale catre Linux."

Intr-adevar, IBM este o companie cunoscuta pentru sprijinul puternic pe care il acorda comunitatii open-source (implicata in crearea de programe ce pot fi modificate si imbunatatite de oricine - n.r.), din care provine si browser-ul FireFox.

Acesta se afla cu siguranta pe val, comenteaza presa internationala. A fost descarcat de mai bine de 50 de milioane de ori, iar membrii proiectului open-source Mozilla au reusit sa se mobilizeze si sa stranga suficiente fonduri pentru a-si face reclama inclusiv in publicatii precum The New York Times. In plus, unii experti sunt de parere ca FireFox este un browser mai putin expus atacurilor informatice, motiv suficient pentru companii sa il ia in seama ca o alternativa viabila.

Desi Internet Explorer avea o cota de piata de 95% pe piata browserelor in 2002, in prezent software-ul Microsoft a "alunecat" la 89%, spun analistii. FireFox detine deja aproximativ 8% din piata, in timp ce browser-ul Safari al Apple ocupa si el 3%.

Tara care a adoptat cu cel mai mare entuziasm FireFox este Germania, unde acesta are o cota de 23%, fata de 69% pentru Internet Explorer, conform companiei de analiza WebSideStory.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO