Business Hi-Tech

Cresterea telecom reduce pierderile Vivendi

28.05.2004, 00:00 12

Gigantul media Vivendi Universala anuntat ca si-a redus pierderile pe primul trimestru al 2004, datorita profitabilitatii afacerilor telecom.
Compania a raportate pierderi nete de 6 milioane de euro, comparativ cu pierderile de 319 milioane euro de pe trimestrul intai al 2003. Profitul operational a crescut, ajungand la 930 de milioane de euro, data de 844 milioane anul trecut, peste asteptarile analistilor. La sfarsitul trimestrului, datoria neta a companiei se cifra la 11,6 miliarde de euro, ea scazand acum la numai 7 miliarde de euro datorita vanzarii catre NBC a diviziei Universal Entertainment, care a avut loc in trimestrul al doilea.
Companiile telecom detinute de Vivendi, SFR in Franta si Maroc Telecom, au generat un profit operational de 713 milioane de euro, fata de 603 milioane in prima parte a anului trecut. Canal Plus a avut de asemenea un profit oprational de 74 de milioane de euro, in scadere fata de anul trecut.
In acelasi timp, divizia de muzica, Universal Music, a reusit sa isi reduca pierderile operationale la 16 milioane de euro, fata de 28 de milioane in aceeasi perioada a anului trecut. Divizia de jocuri video a Vivendi isi continua insa declinul, inregistrand pierderi de 45 de milioane de euro, fata de numai 24 de milioane de euro anul trecut.



 



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO