Business Hi-Tech

Cristian Calin: Clientii nostri isi pot clati ochii cu plasme

24.03.2004, 00:00 38



Compania de brokeraj Worldwide Brokerage Services (WBS) a cumparat o serie de monitoare cu plasma Thomson, cu diagonala mai mare de un metru, pentru a urmari indicii bursieri, prezentarile multimedia sau pentru a reda informatii de pe Internet in fata clientilor sau partenerilor.



Monitoarele, care sunt folosite si ca televizor, sunt instalate in salile de conferinta ale companiei, fiind conectate la sisteme de receiver pentru posturile TV sau la laptopuri pentru a accesa Internetul sau pentru a prezenta fisiere PowerPoint. "Doar nu puteam sa ne tinem clientii cu ochii lipiti de un monitor", a declarat Cristian Calin, sales&marketing manager al WBS. "In acest mod, ne putem uita toti in acelasi punct si putem face prezentarile mai interactive si mai convingatoare", a spus el.



In acest mod, compania a scapat si de o alta problema: nu mai trebuie plimbati de colo-colo munti de hartie, pentru ca fiecare participant la o sedinta sa aiba in fata ochilor datele problemei. WBS urmareste non-stop canalul de stiri Bloomberg si primeste stirile economice de la agentia Reuters. Toate acestea cu ajutorul plasmelor.



Thomson Wysius 42WB02SU este un monitor/TV considerat "cel mai silentios" din lume, pentru ca nu foloseste sisteme de racire gen cooler. Este cel de-al doilea model din serie, lansat dupa succesul avut in randul marilor companii de prima plasma Wysius. Diagonala este de 42 de inch (130 cm), iar tunerul TV (receptorul de semnal TV) este separat. Doua boxe de 7W fac ca sunetul sa fie pe masura imaginii. Rezolutia maxima a ecranului este de 853 x 480 pixeli, iar contrastul oferit de 450:1, conform testelor companiei producatoare. Imaginea este mai buna decat la ecranele clasice, iar luminozitatea este reglata in profunzime. "Noi avem antena de satelit, prin care urmarim programele care ne intereseaza. Pentru a prinde semnalul, am avut nevoie de un receiver suplimentar, a carui functie o indeplineste acum un video-player", a spus Calin. Pretul unui astfel de ecran cu plasma este in jurul a 4.000 de euro, insa WSB le-a cumparat din Franta direct si a obtinut si o reducere pentru ca a achizitionat mai multe in acelasi timp.



Responsabilul companiei de brokeraj spune ca este foarte important faptul ca ecranul se poate conecta la un laptop pentru a urmari prezentarile si graficele aflate pe computer. "Folosim laptopuri obisnuite, HP sau Dell, cu dotari oarecum standard. Procesor Intel Pentium 4 la 2,6 Ghz, memorii de 512 MB RAM, hard-disc de 40 GB", a explicat Cristian Calin. Fiind o firma de brokeraj care opereaza pe piete internationale, WBS a instalat si o linie de Internet de mare viteza (256KBps). "Cand dau o comanda sau o anulez vreau sa fiu sigur ca mesajul ajunge acolo in mai putin de o secunda", explica managerul Cristian Calin.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO