Business Hi-Tech

Dan Nica, printre primii 18 specialisti IT ai ONU

19.06.2001, 00:00 18



Secretarul General al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Kofi Annan, l-a numit pe Dan Nica, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, pe unul dintre cele 18 locuri ale Grupului de lucru care urmeaza sa elaboreze un Plan de actiune la nivel mondial, pentru utilizarea noilor tehnologii informationale si de comunicatii (ICT) in folosul dezvoltarii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, planul are ca principal obiectiv diminuarea decalajelor ITC intre statele dezvoltate si cele in curs de dezvoltare sau in tranzitie.

Aceasta initiativa va promova un parteneriat intre sectorul public si cel privat sub patronajul Organizatiei Natiunilor Unite si este primul organism creat prin decizie inter-guvernamentala.

"Sunt onorat, dar in acelasi timp este o mare responsabilitate pentru mine sa fac parte din acest Grup de lucru. Progresele Romaniei in plan legislativ sunt apreciate la nivel mondial si suntem in acest moment in faza de aplicare a unei strategii coerente in acest sector.

Demararea proiectelor concrete la nivel national este cea mai buna dovada de decizie politica si expertiza in domeniu, si acest lucru a fost remarcat si pe plan international," a declarat ministrul Dan Nica. Primul raport al grupului de lucru va fi prezentat la summitul G-8 de la Genova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO