Business Hi-Tech

Date privind transportul public din 7 oraşe din România, disponibile pe hărţile Google

Date privind transportul public din 7 oraşe din...

Autor: Madalina Cerban

12.09.2013, 09:00 788

Transportul public din 7 oraşe din România - Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova - este disponibil începând de miercuri prin intermediul serviciului de hărţi al companiei americane Google. Google, în colaborare cu SimPlus şi Concept Apps, au inclus informaţii despre transportul în comun în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova, la adresa maps.google.ro, iar datele sunt disponibile şi prin aplicaţiile pentru smartphone-uri. Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obţine indicaţii de orientare care includ de acum şi transportul public, pe lângă cele pentru maşini şi cele legate de mersul pe jos. Google Maps afişează toate rutele existente pentru a ajunge la o anumită destinaţie, cuprinzând toate liniile de transport în comun recomandate - metrou, autobuz, tramvai şi troleibuz -, cât şi informaţii despre staţii şi rute.

„Google Maps îşi propune să ajute utilizatorii să cunoască şi să exploreze locurile în care călătoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decât simple hărţi geografice“, a declarat Dan Bulucea, Country Manager la Google România. Aceasta este a doua etapă a dezvoltării serviciului Google Transit din Google Maps în România, după ce, în martie 2012, Braşovul a devenit primul oraş pentru care au fost oferite informaţii privind transportul public. La nivel mondial, Google oferă informaţii de tranzit pentru mai mult de 1 milion de staţii din 800 de oraşe.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO