Business Hi-Tech

Dell Axim 30 - laptopul chiar nu mai are rost

04.08.2004, 00:00 16



Atunci cand sunteti intr-o calatorie de afaceri verificarea e-mailului devine o prioritate, mai ales daca asteptati mesaje de la partenerii de afaceri.



In mod obisnuit, exista in hoteluri si centre de conferinte spatii rezervate special pentru acest lucru, dotate cu cele mai noi computere, conectate la servicii de acces la Internet de mare viteza. Insa intotdeauna este aglomeratie, iar cei care asteapta la rand nu sunt niciodata rabdatori. O solutie ar fi setarea telefonului mobil pentru a intra pe Internet si in roaming. Daca aveti insa multe mesaje, ecranul unui PDA pare mult mai adecvat. Iar laptopul nu este tocmai comod de carat incoace si incolo.



Tocmai de aceea asistentul digital Dell Axim 30 vrea sa raspunda tuturor acestor probleme si sa suplineasca cu succes funtiile computerului portabil. Iar parformantele la care a ajuns il fac deja comparabil cu un calculator, doar lipsa unui hard-disc facandu-l sa fie mai prejos. Cantarind cateva sute de grame, handheldul are un ecran full-colour cu diagonala de 3,5 inci (peste 10 cm). Axim 30 are optiuni de conectare la Internet prin unde radio (Wi-Fi), in timp ce sincronizarea cu computerul sau telefonul mobil se face prin Bluetooth.



Axim 30 are soft Windows Mobile, cu alte cuvinte aplicatii Word, Excel, e-mailul si Internetul pot fi accesate la fel ca la birou. Mai mult, pentru cei care scriu mesaje lungi, PDA-ul Dell are o tastatura virtuala, care apare pe ecran si poate fi accesata cu ajutorul creionului digital. Exista si posibilitatea achizitionarii unei tastaturi complete. Mai mult, pentru cei care calatoresc frecvent in metropolele lumii se pot adauga functii de localizare prin satelit (GPS).



Versiunea pentru oameni de afaceri are la baza cel mai avansat procesor Intel pentru handhelduri - Intel XScale la 624 MHz, cu capacitati WMMX (multimedia). Memoria inclusa are 64 MB si este SDRAM. Cu alte cuvinte performantele asistentului digital sunt comparabile cu ale computerului de birou din anul 2000.



Handheldul are de asemenea facilitati pentru conectarea cardurilor de memorie (SD - Secure Digital sau MMC - Multi Media Card). Acest lucru permite transferul rapid al informatiilor in zone unde nu exista conectivitate wireless, dar si incarcarea de poze sau documente aflate pe card in memoria handheldului.



Spre deosebire de alte produse care se conecteaza la retelele fara fir, Axim 30 incorporeaza opt tehnologii de securizare a transferului de date, care fac din acest echipament mobil de buzunar un gadget demn de James Bond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO