Business Hi-Tech

Dell: Vom vinde 120.000 de computere in 2008

14.03.2008, 17:07 18

Dell Romania, filiala locala a producatorului american de PC-uri, si-a propus pentru acest an o crestere de 50% a numarului de unitati vandute, fata de 84.421 de unitati vandute in 2007, pe fondul avansului pietei si al lansarii unui serviciu propriu de suport tehnic si asistenta pentru consumatorii finali. Cresterea inseamna vanzari de peste 120.000 de computere anul acesta.
Dell Romania sustine ca a inregistrat anul trecut vanzari de 54.831 de notebook-uri si o cota de piata de 17,6%, ceea ce i-a conferit pozitia a doua in topul vanzatorilor pe acest segment. De asemenea, compania a mai vandut anul trecut 2.150 de servere si 27.440 de PC-uri desktop (pentru birou). Mihai Guran, noul country manager Dell pentru Romania si Bulgaria, a precizat ca in ultimul trimestru din 2007 Dell s-a situat pe prima pozitie in ceea ce priveste vanzarile de notebook-uri, cu 27.190 de unitati vandute si o cota de piata de 19,1%.
Guran conduce operatiunile din Romania si Bulgaria din acest an, dupa ce fostul country manager Dell pentru Romania si Bulgaria, Dragos Mateescu, a fost avansat in functia de manager pentru piete emergente din EMEA. Serviciul propriu de suport tehnic si asistenta, denumit ProSupport, le va oferi clientilor Dell din Romania posibilitatea de a apela un numar gratuit pentru a obtine asistenta tehnica.
Lansarea serviciului a fost facuta in urma unor investitii de aproximativ 3 mil. euro, care au presupus si dezvoltarea unei retele de logistica, crearea unor stocuri de piese de schimb. Oficialii Dell au precizat ca serviciile de suport tehnic vor fi asigurate de IIRUC (Raiffeisen Informatik), Lasting Systems, Genesys, Gemini System Plus.
De asemenea, Dell a dezvoltat o retea de centre care se vor ocupa de preluarea comenzilor de service. Reteaua este prezenta in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Arad, Craiova, Constanta, Galati si Bacau. Pe de alta parte, Dell a semnat un parteneriat cu firma de distributie IT Asesoft Distribution.
Astfel, portofoliul de produse al Asesoft va include notebook-uri, PC-uri desktop si monitoare Dell. Asesoft, care va oferi si servicii de suport pentru produsele Dell comercializate prin canalul propriu, se asteapta sa vanda in acest an produse ale companiei americane in valoare de 4 mil. $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO