Business Hi-Tech

Dendrio, companie din grupul Bittnet, preia activitatea de integrare ITC&C a Crescendo, în cadrul unei tranzacţii de 10,9 mil. lei şi speră la venituri de 100 mil. lei în 2019

Dendrio, companie din grupul Bittnet, preia activitatea...

Autor: Răzvan Botea

03.01.2019, 18:44 281

Dendrio Solutions, o companie Bittnet, a preluat activitatea de integrare IT&C de la Crescendo International începând cu 1 ianuarie 2019. Astfel, compania speră la venituri de 100 de milioane de lei în 2019. Transferul a dus la extinderea angajaţilor Dendrio cu 41 de oameni.

Înainte de finalizarea tranzacţiei, aceasta a fost aprobată de Consiliul Concurenţei şi a fost votată favorabil de către acţionarii Bittnet. Tranzacţia, în sumă de 10,9 milioane lei, a fost finanţată prin emisiunea de obligaţiuni corporative BNET23A, care a fost finalizată la 27 decembrie 2019. Emisiunea BNET23A va intra la tranzacţionare pe piaţa ATS Bonds a Bursei de Valori Bucureşti în primul trimestru al anului 2019.

"Operarea la o scară mai largă aduce multe avantaje, unul dintre cele mai importante fiind oferirea de oportunităţi de extindere a competenţelor profesionale ale echipelor noastre", a spus Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Bittnet Systems este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o capitalizare de piaţă de 54,79 mil. lei.

Obiectivul pentru anul 2019 este ca firma să-şi consolideze poziţia de integrator multi-cloud la nivel local şi regional, prin creşterea prezenţei în România, precum şi prin intrarea pe pieţele externe şi prin extinderea capacităţii de livrare la nivelul Europei Centrale şi de Est. Conducerea estimează că Dendrio Solutions va ajunge la sfârşitul anului 2019 la venituri în valoare de 100 milioane lei.

"Ne-am propus o serie de obiective ambiţioase pentru anul 2019, inclusiv începerea migrării către Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti şi ţinând cont de finalizarea transferului diviziei IT&C a Crescendo, avem încredere că acesta este un început bun. Cu siguranţă, 2018 a fost anul extinderii Grupului Bittnet printr-o serie de achiziţii. În anul 2019, intenţionăm să ne concentrăm pe consolidarea companiei la nivel de grup, maximizând veniturile, precum şi redefinind statutul nostru de companie listată", a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO