Business Hi-Tech

Deutsche Telekom vrea încă 10% din OTE

Săptămâna trecută premierul grec Antonis Samaras s-a întâlnit la Atena cu Timotheus Höttges, CEO al DT, Claudia Nemat, membru în boardul DT, şi Michael Tsamaz, CEO al OTE (de la stânga la dreapta)

Săptămâna trecută premierul grec Antonis Samaras s-a întâlnit la Atena cu Timotheus Höttges, CEO al DT, Claudia Nemat, membru în boardul DT, şi Michael Tsamaz, CEO al OTE (de la stânga la dreapta)

Autor: Anca Dumitrescu, Adrian Seceleanu

02.02.2014, 19:11 306

Deutsche Telekom (DT) discută preluarea unei participaţii de 10% deţinută de statul elen la operatorul de telecomunicaţii OTE, proprietarul Romtelecom, Cosmote Ro­mânia şi Germanos, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Zvonurile au apărut în contextul în care săptămâna trecută premierul grec Antonis Samaras s-a întâlnit la Atena cu Timotheus Höttges, CEO al DT, Claudia Nemat, membru în boardul DT care răspunde de pieţele în care este prezent OTE şi Michael Tsamaz, CEO al OTE.

Oficial, achiziţia unui nou pachet de 10% din acţiunile OTE - pe lângă cel de 40% deţinut în prezent de DT, nu a fost pe agenda discuţiilor şi niciuna dintre părţi nu a comentat ipoteza. OTE a anunţat doar un plan de a investi în Grecia 1,2 mld. euro în următorii cinci ani. După apariţia informaţiei, acţiunile OTE au urcat până la 5,8% la bursa din Atena, astfel încât valoarea participaţiei de 10% a atins 540 mil. euro.

Zvonurile privind intenţia DT de a cumpăra încă 10% din OTE vin în contextul în care Guvernul României este în plin proces de scoatere la vânzare a 46% din acţiunile Romte­lecom, iar pe piaţă se speculează că Deutsche Telekom este cel care va cumpăra acţiunile. DT şi-a întărit în ultimii ani prezenţa în operaţiunile OTE în România, anul trecut un manager german, cu o lungă carieră în DT, preluând conducerea Cosmote şi Rom­telecom, un business de peste 1 mld. euro pe an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO