Business Hi-Tech

DT are drum liber in SUA

27.04.2001, 00:00 12



Operatorul german de telecomunicatii Deutsche Telekom a primit unda verde din partea autoritatilor americane pentru preluarea companiei Voicestream Wireless contra sumei de 26 miliarde de dolari.

Comisia Federala pentru Comunicatii si-a dat acordul in ciuda ingrijorarilor formulate de unele autoritati privind implicatiile pe care le-ar putea avea tranzactia asupra securitatii nationale a SUA.

Unul dintre principalele motive ale ingrijorarii autoritatilor americane este faptul ca statul german detine 44% din capitalul Deutsche Telekom. Tranzactia a fost aprobata anterior de Biroul Fereral pentru Investigatii (FBI) si de comisia anti-trust.

Deutsche Telekom isi propusese sa finalizeze preluarea celui de-al saselea operator de telefonie mobila din Statele Unite pana la jumatatea acestui an.

In Europa, Deutsche Telekom a cumparat licente pentru a treia generatie de telefonie mobila in Marea Britanie, Germania si Olanda si intentioneaza sa plaseze la bursa spre sfarsitul anului divizia T-Mobile.

Conducerea companiei a mai anuntat ca intentioneaza sa reduca datoriile Deutsche Telekom la mai putin de 30 de miliarde de euro pana in ianuarie 2002.

Datoriile companiei Voicestream sunt si ele impresionante. In 2000 acestea s-au ridicat la 800 de milioane de dolari, in crestere puternica fata de anul anterior cand atinsesera 151,7 mil. $.

Cu toate acestea, veniturile companiei s-au triplat in decursul aceleiasi perioade iar in ultimele trei luni ale anului 2000 operatorul american a castigat 602.000 de noi abonati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO