Business Hi-Tech

Dupa Electrica, Mobifon mai pune mana pe un client gras: IBM

23.10.2003, 00:00 28

Compania de telefonie mobila Mobifon, proprietara brandului Connex, a mai castigat un client important din zona business, zona extrem de disputata dupa liberalizarea pietei comunicatiilor deoarece este capabila sa aduca venituri mai importante decat utilizatorii individuali.
Exact in urma cu o luna, Mobifon starnea senzatie in piata anuntand un parteneriat de 12 milioane de dolari cu Electrica, unul dintre cele mai importante contracte de comunicatii incheiat de un operator autohton de telefonie mobila.
De aceasta data, Mobifon trece de clientii din energie, la cei din zona IT. Astfel, Mobifon a anuntat ca va asigura, timp de trei ani, servicii integrate de comunicatii la nivel national ( voce si date) pentru IBM Romania, in baza unui parteneriat intre cele doua societati.
"Avind nevoie de o comunicare intensa la nivel local si international atit intre angajati, cit si cu clientii si furnizorii, ne bazam pe serviciile de comunicatii integrate puse la dispozitie de Connex, la un pret competitiv", a afirmat Vladimir Aninoiu, director general al IBM Romania.
Mobifon va asigura, pe linga serviciile integrate de comunicatii, si echipamentele necesare traficului de voce pe telefoanele fixe, precum si asistenta tehnica si interventii in teren. De asemenea, IBM Romania va beneficia de suport permanent din partea echipei de vinzari a Connex.
La randul sau Ted Lattimore, presedintele Mobifon a spus, referindu-se la acest parteneriat ca operaorul  isi respecta angajamentul luat fata de segmentul business:  comunicatii de inalta calitate,  personalizate si eficiente
In urma cu o luna, Mobifon a mai atras atentia pietei si prin incheierea unui parteneriat pe cinci ani cu Electrica, compania de distributie si furnizare a energiei electrice, in valoare de 12 milioane de dolari. Mobifon va realiza pentru  Electrica infrastructura de comunicatii la nivel national , conectand cele opt sedii regionale ale societatii cu sediul central.
Semnificativ este faptul ca Electrica, prin filiala sa de telecomunicatii Teletrans, dispune de una dintre cele mai importante tetele de fibra optica din Romania, iar prin acest parteneriat Connex a primit acces la aceasta infrastructura.
Compania Mobifon, operatorul retelei de telefonie Connex
Mobifon este una dintre cele mai importante companii din piata telecomunicatiilor mobile din Romania, cu trei milioane de clienti. Veniturile companiei au atins, la sfirsitul primului semestru, 240,2 milioane dolari, cu 21% mai mult decit in prima partea a anului 2002.
Actionarii principali ai Mobifon sint Telesystem International Wireless (TIW) si cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, Vodafone.
victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO