Business Hi-Tech

e-Guvernare.ro urca Romania pe podium

12.12.2003, 00:00 61

Sistemul electronic national disponibil pe www.e-guvernare.ro, lansat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) in luna septembrie si creat de companiile de software Microsoft si Softwin, a primit, in cadrul Summitului Mondial pentru Societatea Informationala, premiul pentru "cel mai bun continut digital" la sectiunea e-Government.
Summitul, desfasurat in aceste zile la Geneva, a fost organizat de Natiunile Unite prin Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor. "Este o onoare sa primim acest premiu, care ne obliga sa continuam programul de reforma digitala a Romaniei. Sistemul a fost dezvoltat de romani, de companii din tara, ceea ce demonstreaza nivelul de competenta in domeniul dezvoltarii de software", a declarat Dan Nica, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei. O estimare recenta oficiala indica faptul ca pentru realizarea programului de reforma digitala in Romania este necesar un buget de 350 milioane euro.
La Geneva au fost premiate 40 de proiecte, considerate cele mai avansate din punctul de vedere al dezvoltarii continutului digital, selectate dintre 800 de aplicatii inscrise in concurs de 136 de tari.
Cu ocazia aceluiasi eveniment a fost lansat raportul "The Global Information Technology Report", realizat de INSEAD si InfoDev, program al Bancii Mondiale. Conform raportului, Romania ocupa locul 46 in lume din punctul de vedere al prezentei guvernamentale online, situindu-se inaintea Bulgariei si Ungariei (pe baza datelor din 2003), locul 18 la penetrarea televiziunii prin cablu (pe baza datelor din 2002), locul 38 in ceea ce priveste accesul la Internet prin linii telefonice, locul 41 la numarul gospodariilor conectate la Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO