Business Hi-Tech

EA investeste 100.000 dolari in Politehnica

25.10.2006, 18:19 21

Electronic Arts (EA) Romania a anuntat deschiderea unui centru de excelenta destinat perfectionarii studentilor din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare (Politehnica Bucuresti).
Investitia in centru este estimata sa depaseasca 100.000 de dolari in urmatorii trei ani de desfasurare a programului, conform oficialilor companei
"Motivul implicarii in acest proiect este cresterea nivelului educational al studentilor. Pot beneficia companiile care produc software in Romania, inclusiv Electronic Arts", a declarat pentru ZF Mihai Pohontu, directorul general al Electronic Arts Romania. "Studentii insa nu sunt obligati in niciun fel sa lucreze in EA. Exceptie fac studentii brilianti care accepta sa primeasca o sustinere financiara din partea EA pe perioada facultatii care sa suplineasca nevoile lor financiare astfel incat sa se poata concentra in principal pe studii. Acestia vor lucra dupa absolvire un an in cadrul EA Romania", a adaugat Pohontu.
Centrul de excelenta ofera tuturor studentilor din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare posibilitatea de a beneficia de cursurile tinute de personalitati din cadrul Electronic Arts (atat din strainatate, cat si din Romania), precum si de corpul profesoral existent, au declarat oficialii EA. Cursurile vor cuprinde elemente de tehnologia programarii de jocuri pentru telefoane mobile, PC-uri si console video de jocuri.
"Studiile arata ca numarul tinerilor romani care opteaza pentru o cariera in domeniul IT&C este in continua crestere, iar pentru atingerea obiectivelor pe care acestia si le propun este necesara nu numai dorinta de a se perfectiona in permanenta, dar si posibilitatea efectiva de a realiza acest lucru", a afirmat Pohontu. "Prin acest centru de excelenta ne propunem sa le oferim studentilor mijloacele tehnice si informationale de care au nevoie pentru a ajunge la un nivel de pregatire superior".
Filiala Electronic Arts in Romania a fost deschisa in urma cu aproximativ un an si jumatate, fiind primul studio intern al companiei din Europa de Est. In prezent compania are 116 programatori, designeri, graficieni si testeri in biroul din Bucuresti si un buget anual de peste 2,5 milioane de dolari (1,9 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO