Business Hi-Tech

Ebay, afectat de zvonurile privind lansarea Gbay

29.06.2006, 20:20 29

Actiunile Ebay au scazut cu aproximativ 5% marti, dupa ce in piata au aparut zvonurile conform carora Google urmeaza sa lanseze variante de test pentru un sistem de plata online, ce urmeaza sa fie rivalul PayPal, versiune folosita de site-ul de licitatii online Ebay, scrie Financial Times.
Noul sistem, denumit Gbay, va fi o expansiune intr-un teritoriu ce este traditional dominat de companii precum Microsoft, Yahoo si Ebay. De altfel, aceasta nu este prima miscare a companiei de a-si extinde serviciile atacand segmente de piata diferite de cel al motoarelor de cautare.
In aceasta luna, Google a lansat o alternativa online a utilitarului Excel, continut de Microsoft Office. Alte exemple mai vechi ar fi serviciul de email Gmail sau sistemul de cumparaturi online Froogle.
PayPal este sistemul de plati online dominant in piata, daca excludem platile directe prin cardul de credit. Serviciul, care permite utilizatorilor sa depuna banii intr-un cont virtual ce poate fi folosit la cumparaturile online, a adus 24% din veniturile de 1,4 mld. $ (1,1 mld. euro) ale Ebay din trimestrul trecut. Zvonurile din piata sustin ca Google va adauga un link direct catre Gbay langa reclamele pentru magazinele online ce vor accepta sa foloseasca sistemul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO