Business Hi-Tech

Eefoof plateste amatorii pentru clipurile video

05.07.2006, 19:14 19

Un nou jucator pe piata continutului video pe Internet, Eefoof, care vrea sa concureze popularul serviciu YouTube, le ofera amatorilor care publica clipuri video pe site un procent din veniturile generate prin accesarea reclamelor afisate in aceeasi pagina de Internet cu clipurile video, scrie CNet News.
Eefoof, ca si YouTube, Yahoo! Video sau Google Video, este un serviciu care le ofera utilizatorilor spre descarcare de pe Internet clipuri video cu subiecte variate, realizate atat de profesionisti din cadrul companiilor media, cat si de amatori care surprind o intamplare si o publica pe Internet.
Compania Eefoof a adoptat o strategie diferita fata de cele 150 de companii care ofera spre descarcare de pe Internet continut video si care incearca sa descopere noi metode de a realiza profituri. Iar in acest mod are sanse mai mari decat concurentii sa atraga utilizatori si clipuri video de calitate.
"Autorii clipurilor video disponibile online trebuie sa fie recompensati pentru efortul depus, avand in vedere ca majoritatea companiilor exploateaza continutul video oferit de amatori in interes propriu", este de parere un purtator de cuvant al Eefoof.
Astfel, pe site-ul aflat inca in perioada de test Eefoof.com se precizeaza ca fiecare utilizator care publica un clip video pe acest site, va primi lunar, prin serviciul PayPal, un anumit procent din veniturile realizate de companie prin intermediul respectivului clip, scrie CNet News. Insa continutul video trebuie sa fie creatie proprie a utilizatorilor pentru a putea fi recompensat.
Fiecare clip video care este publicat pe site este monitorizat, iar la sfarsitul fiecarei luni compania contabilizeaza ce trafic a generat respectivul clip si determina procentul din numarul total de accesari pe site. Acest procent este utilizat pentru a determina ponderea veniturilor din publicitate platite utilizatorului, conform oficialilor companiei.
In schimb, YouTube nu a reusit inca sa desopere care va fi modelul de afaceri si ce metode va alege pentru a genera profit. Iar alte companii din domeniu, cum ar fi Guba, sustin ca sunt profitabile, dar ca nu genereaza venituri foarte mari, relateaza presa internationala. "Oricum, estimam venituri din vanzari de aproximativ 12 milioane de dolari (9,3 milioane de euro) pentru anul acesta", a declarat Thomas McInerney, directorul executiv al Guba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO