Business Hi-Tech

Euroweb isi consolideaza pozitia in Ungaria

18.02.2004, 00:00 12

Furnizorul de acces Internet si servicii de comunicatii Euroweb International a achizitionat un important furnizor ISP din Ungaria, Elender Business Communications, companie cu o cifra de afaceri de 22,5 milioane de dolari pe anul trecut.
Euroweb devine astfel principalul concurent pe piata din Ungaria al companiei Axelero Internet, detinuta de fostul monopol telecom Matav, al carui actionar majoritar este acum Deutsche Telekom. Achizitia va duce de asemenea la o cifra de afaceri de 43 de milioane de dolari pe 2004, o crestere cu 300%. Euroweb raportase la finalul anului trecut financiar incasari de 14,4 milioane $. Anul fiscal al companiei s-a incheiat pe 30 septembrie 2003.
Achizitia face parte dintr-o ampla politica de consolidare lansata de Euroweb International, care vrea sa devina un jucator important pe piata ISP din Europa Centrala si de Est. Euroweb a achizitionat recent pachetul majoritar de actiuni al Euroweb Ungaria (51%), detinut pana acum de Pantel Telecommunications, pentru 2 milioane $.
Euroweb Romania este parte a Euroweb International, companie care mai detine furnizori de servicii Internet in Cehia, Slovacia si Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO